ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΥΣΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα χημικά εγκαύματα στους πυροσβέστες

Τέμπη: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα χημικά εγκαύματα στους πυροσβέστες

Εμφανή τα σημάδια στα χέρια και στα πόδια των πυροσβεστών όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες εικόνες

Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη φύση των τραυμάτων δύο τουλάχιστον πυροσβεστών του Πρώτου Κλιμακίου της Λάρισας, οι οποίοι εμφάνισαν εγκαύματα, πιθανότατα μετά από επαφή με χημική ουσία, αμέσως μετά τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σε φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα, η εκπομπή του Alpha, Super Κατερίνα, φαίνονται τα σημάδια στα χέρια και τα πόδια των πυροσβεστών, μέσα από το νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να μεταβούν, περίπου μία εβδομάδα μετά την τραγωδία.

Σημάδια που παραμένει άγνωστο πώς προκλήθηκαν.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι ποια ήταν η ουσία και πώς αυτή διαπέρασε την προστατευτική στολή τους, ενώ αναπτύσσεται έντονη φημολογία και για το περιεχόμενο της εμπορικης αμαξοστοιχίας, το οποίο σύμφωνα με έγγραφο της «Hellenic Train» ήταν τρόφιμα και λαμαρίνες.

Για τον τραυματισμό των πυροσβεστών, ήδη είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ για την υπόθεση, όπως επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρατηρούνται αρκετές μέρες μετά την επέμβαση στο πεδίο εγκαύματα σε πυροσβέστες καθώς το ανθρώπινο δέρμα είναι πιο ευπαθές από την πυρίμαχη στολή τους.

Τα σενάρια

Ο τραυματισμός των πυροσβεστών φέρεται να προήλθε από τρεις περιπτώσεις:

1.Επαφή με φρέον, το ψυκτικό υγρό κλιματιστικών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασίων που αναπτύχθηκαν στο σημείο, είτε

2. Από λάδια μετασχηματιστών τρένου

3. ή από ραδιενεργό χημικό υγρό, το οποίο μετέφερε ενδεχομένως κάποιος επιβάτης χωρίς να το έχει δηλώσει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Μπαρτζώκη, ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να καθορίσουν την προέλευση των τραυμάτων στους πυροσβέστες.

Σχετικές ειδήσεις