ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Πώς θα «χτυπήσουν» τη μαφία - Μεταβαίνουν 100 αστυνομικοί στο νησί

Μύκονος
Pixabay

Οι παρεμβάσεις στη Μύκονο έρχονται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του 52χρονου αρχαιολόγου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την καταγγελία 48χρονης συναδέλφου του ότι δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη Μύκονο μπαίνει σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα. Στο νησί μεταβαίνουν 100 αστυνομικοί, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας και επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος ενώ θα ελεγχθούν περισσότερες από 200 καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις.

Οι παρεμβάσεις στη Μύκονο έρχονται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του 52χρονου αρχαιολόγου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την καταγγελία 48χρονης συναδέλφου του ότι δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές.

«Γκρίζες ζώνες ανομίας δεν γίνονται αποδεκτές πουθενά στην Ελλάδα. Προφανώς αυτό ισχύει και για τη Μύκονο, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ενισχύουμε την παρουσία της Αστυνομίας με 100 πρόσθετους αστυνομικούς, ξεκινώντας σταδιακά πριν το Πάσχα», έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η αστυνομική δύναμη εκεί χρειάζεται ενίσχυση και το χειμώνα, γιατί όλες οι παράνομες αυθαίρετες εργασίες γίνονται το χειμώνα και τη νύχτα», ανέφερε στο MEGA η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Σε σύσκεψη που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για τη Μύκονο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει: «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα».

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από Επιθεωρητή Δόμησης, Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Επίσης με διάταξη που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές. Αποφασίστηκε επίσης η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Σχετικές ειδήσεις

Μύκονος: Σύναδελφος του αρχαιολόγου που ξυλοκοπήθηκε είχε δεχθεί απειλητικό SMS

Μύκονος - Επίθεση σε αρχαιολόγο: «Είχε δεχθεί πιέσεις από ιδιώτες», λέει η δικηγόρος του θύματος

Μητσοτάκης για Μύκονο: «Δεν είναι κανείς υπεράνω του νόμου - Θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα»