ΕΛΛΑΔΑ

Σταθμός Δεκέλεια: Από την ψησταριά… «ο Σμηνίτης» προμηθεύονται οι επιβάτες τα εισιτήρια

Σταθμός Δεκέλεια: Από την ψησταριά… «ο Σμηνίτης» προμηθεύονται οι επιβάτες τα εισιτήρια

Απίθανα τα όσα συμβαίνουν στον σταθμό Δεκέλεια του Προαστιακού. Οι επιβάτες απευθύνονται σε παρακείμενη… ψησταριά για να πάρουν εισιτήρια.

Σε ψησταριά πρέπει να απευθυνθούν όσοι επιβάτες θελήσουν να επιβιβαστούν σε συρμό του Προαστιακού, από τον σταθμό Δεκέλεια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το MEGA.

Πρόκειται για σταθμό που εξυπηρετεί αρκετό κόσμο οι οποίοι πηγαίνουν στη βιομηχανική ζώνη σε Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Βαρυμπόμπη.

Στο Σταθμαρχείο δεν υπάρχει σταθμάρχη, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούνται 12 δρομολόγια την ημέρα και πάρα πολύς κόσμος.

Επανεκκίνηση δρομολογίων από την περασμένη Πέμπτη

Η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων γίνεται με αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα:

Πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δυο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δυο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό.

Επιπλέον, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

2 σταθμάρχες σε κάθε σταθμό

2 μηχανοδηγοί +1 συνοδός στον Προαστιακό

Μείωση ταχύτητας

1. 80χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς συρμούς

2. 100χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα ανά μία ώρα για τον προαστιακό, και ανά δύο ώρες για τη Χαλκίδα.

Η κίνηση για την πρώτη μέρα στον σταθμό Λαρίσης δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ αναμένεται το τι θα γίνει στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της μέρας. Επίσης κινήθηκαν και 2 εμπορικές αμαξοστοιχίες σε ό,τι αφορά στο κομμάτι Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, ωστόσο υπήρξαν αρκετά προβλήματα και μειωμένες ταχύτητες.