ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Αν δεν ήταν οι δύο αντιπλοίαρχοι θα την έβρισκαν νεκρή» - Συγκινεί ο πατέρας της Ανυσίας

Τέμπη: «Αν δεν ήταν οι δύο αντιπλοίαρχοι θα την έβρισκαν νεκρή» - Συγκινεί ο πατέρας της Ανυσίας
Φωτογραφία αρχείου

Επιστολή προς το υπουργείο Άμυνας έστειλε ο πατέρας της Ανυσίας για να ευχαριστήσει τους δύο άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού που βρέθηκαν στα Τέμπη και έσωσαν την κόρη του.

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της Ανυσίας, η οποία βγήκε από τη ΜΕΘ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της κατά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Η 25χρονη πολυτραυματίας ξύπνησε από την καταστολή πριν λίγες ημέρες και η επικοινωνία της με το περιβάλλον έχει αποκατασταθεί.

Η γιαγιά της συγκινημένη είπε στο Star ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. «Πρέπει να έχει έναν άνθρωπο μαζί της συνέχεια. Δεν ξέρουμε πώς θα περπατήσει. Δεν περπατάει ακόμα, κουνάει τα πόδια της λίγο. Έχει κάνει 4 επεμβάσεις μέχρι τώρα. Έχει πολύ δρόμο μπροστά της, τουλάχιστον να ζήσει το παιδάκι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ευχαριστήρια επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας απέστειλε ο πατέρας της Ανυσίας και αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Κώστας Λιούρης. Σε αυτή περιγράφει πώς δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού βοήθησαν στη διάσωση όχι μόνο της κόρης του, αλλά και 4 ακόμη τραυματιών και εκφράζει την βαθιά ευγνωμοσύνη του στους αντιπλοιάρχους Δημήτρη Κατσαούνη και Παρασκευά Καλαβρυτινό.

«Σεμνοί και οι δύο, δεν επεδίωξαν τη δημοσιότητα. Πλην όμως εγώ και η οικογένειά μου και η ίδια η Ανυσία θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, το οποίο βέβαια είναι πολύ λίγο. Η Ανυσία μού είπε, προχθές συγκεκριμένα, "μπαμπά πονούσα, κρύωνα και φοβόμουν επειδή ήταν νύχτα και αυτοί οι δύο με σκέπασαν και μου μίλαγαν και δεν φοβόμουν". Αν δεν ήταν αυτοί οι δύο αντιπλοίαρχοι θα έβρισκαν την Ανυσία μαζί με τους άλλους 4 νεκρούς», τόνισε ο κ. Λιούρης.

Όπως αναφέρει εκείνοι τους ειδοποίησαν στη Σάμο και της έδωσαν να μιλήσει στο τηλέφωνο με την μητέρα της. Τα πρώτα λόγια της νεαρής φοιτήτριας ήταν: «Έλα μαμα σας έβαλα σε φουρτούνες.»

Ο πατέρας της στην επιστολή δήλωσε ότι πέρα από την Ανυσία, «έσωσαν εμένα, τη γυναίκα μου και την άλλη κόρη μου, επειδή η ζωή μας είναι συνδεδεμένη με τη ζωή της Ανυσίας».

Κλείνοντας ευχαρίστησε ξανά τους δύο άνδρες και επεσήμανε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ότι ελπίζει να κάνουν το καλύτερο για τους δύο αντιπλοιάρχους.