ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Είμαι παγιδευμένος στην ισχύ του νόμου», λέει ο καρκινοπαθής με σύνταξη 12,5 ευρώ- Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

«Είμαι παγιδευμένος στην ισχύ του νόμου», λέει ο καρκινοπαθής με σύνταξη 12,5 ευρώ- Τι απαντά ο ΕΦΚΑ

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία καρκινοπαθούς πολίτη ο οποίος λόγω κρατήσεων και οφειλών έχει φτάσει να λαμβάνει σύνταξη... 12,50 ευρώ - Τι καταγγέλει στο Νewsbomb.gr και ποια είναι η πρώτη αντίδραση τoυ ΕΦΚΑ

Σε μια απίστευτη δοκιμασία υποβάλλεται ένας καρκινοπαθής συνταξιούχος ο οποίος πέρα από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λαμβάνει μηνιαία σύνταξη μόλις 12,5 ευρώ!

Όπως φαίνεται και στο μηνιαίο σημείωμα πληρωμής του συνταξιούχου που έχει διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας, κρατείται λόγω οφειλών σχεδόν το σύνολο του ποσού.

Δηλαδή αντί να λαμβάνει 1.027,68 ευρώ μικτή σύνταξη ο συγκεκριμένος άνδρας βλέπει να του αφαιρούνται 1.015,18 ευρώ, με το πληρωτέο ποσό της σύνταξης για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο να ανέρχεται τελικά στα 12,50 ευρώ.

Τι καταγγέλλει ο συνταξιούχος στο Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον απελπισμένο συνταξιούχο ο οποίος απευθύνει έκκληση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του.

Όπως είπε ο 62χρονος καρκινοπαθής έχει μεταφέρει τα αιτήματα του όπου είναι ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά δεν φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα.

«Σε επικοινωνία που είχα με το γενικό λογιστήριο του κράτους μου είπαν ότι αυτό θα είνα το μοτίβο για τους επόμενους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όση προσπάθεια και να κατέβαλε, δεν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση που να αφορά στο αίτημα του:«Προσπάθησα να επικοινωνήσω από την αρχή της εβδομάδας, έστειλα μέχρι και μειλ στον υπουργό Εργασίας τον κύριο Χατζηδάκη. Δεν είδα ανταπόκριση όμως, τα τηλέφωνα είναι νεκρά», ανέφερε.

Αυτό που συγκεκριμένα δημιουργεί απορία στον συνταξιούχο, πατέρα δύο παιδιών είναι για ποιο λόγο δεν υπάρχει μέριμνα του κράτους για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα, όπως το δικό του: «Είμαι παγιδευμένος στην ισχύ του νόμου. Δεν υπάρχει ανθρωπιστικό κομμάτι; Θα έπρεπε να υπάρχει ευαισθησία για ανθρώπους που έχουν σημαντικά προβλήματα. Αν το δικό μου πρόβλημα είναι το αμελητέο ποιο είναι το σοβαρό».

Μάλιστα, όπως λέει, αν δεν λάβει κάποια επίσημη απάντηση πρόκειται να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει ένα καλύτερο ποσό σύνταξης από τα 12,5 ευρώ.

H πρώτη αντίδραση από τον ΕΦΚΑ

Ακόμα και στον εκπρόσωπο Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρο Τσάπαλο, προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη περίπτωση με τον συνταξιούχο με τον ίδιο να δηλώνει στο Newsbomb.gr πως πρόκειται για κάτι πρωτοφανές: «Πρώτη φορά βλέπω τόσο χαμηλή σύνταξη λόγω κρατήσεων. Δεν το έχω ξανακούσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δημοσίου τομέα θα εξετάσει ενδελεχώς τις οφειλές και τις κρατήσεις στη σύνταξη του 62χρονου. «Πρέπει να φανεί γιατί έχουν αφαιρεθεί τόσα τμήματα από τη σύνταξή του και τι κρατήσεις ακριβώς υπάρχουν», πρόσθεσε ο κ. Τσάπαλος.

Σαν μια πρώτη εξήγηση ο κ. Τσάπαλος ανέφερε πως θα μπορούσε να έχει γίνει κάποιο λάθος από το ηλεκτρονικό σύστημα: «Ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιο λάθος στην έκδοση της σύνταξης; Κάποιο πρόβλημα, μια παροχή που δεν τη δικαιούται εξ ολοκλήρου; Υπάρχουν πολλές πτυχές για πιθανό λάθος του συστήματος. Οπότε κάπου μπορεί να έχει αδικηθεί ή να λαμβάνει χαμηλότερο ποσό από αυτό το οποίο του αναλογεί», κατέληξε ο ίδιος.