ΕΛΛΑΔΑ

Bullying στο Αρσάκειο: «Να απομακρυνθούν τα παιδιά από το σχολείο» - Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου

Αρσάκειο

Όπως αποκαλύπτει το Newsbomb ο ένας από τους δράστες προσέγγισε το θύμα, όταν επέστρεψε στο σχολείοτου ζήτησε συγγνώμη - Τι είπε ο 15χρονος στη μητέρα του

«To λιγότερο που έχει να κάνει το σχολείο είναι να απομακρύνει τα έξι άτομα που κακοποίησαν το παιδί μου». Αυτό λέει μιλώντας στο Newsbomb η μητέρα του ανήλικου που έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού από τους συμμαθητές του και συνεχίζει: «Το πρόβλημα είναι βαθιά ριζωμένο στην ανατροφή αυτών των παιδιών. Θα το φτάσω μέχρι τέλους, γιατί το οφείλω στο παιδί μου και οφείλω να προστατέψω και όποιο άλλο παιδί βιώνει κάτι ανάλογο. Κανονικά θα έπρεπε οι γονείς να είναι αυτοί που τιμωρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι τα παιδιά τους».

Οπως αποκαλύπτει το Newsbomb ο ένας από τους δράστες προσέγγισε το θύμα, όταν επέστρεψε στο σχολείο,του ζήτησε συγγνώμη. Το αγοράκι επιστρέφοντας σπίτι του αποκάλυψε στη μητέρα του τον διάλογο που είχε με έναν εκ των έξι, λέγοντας πως «δεν του κρατάω κακία αλλά δεν τον θέλω στο περιβάλλον μου».

Το παιδί δεν έχει συνέλθει ακόμα απο τα όσα έζησε στα χέρια των συμμαθητών του και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με τη βοήθεια ειδικού. Σύμφωνα με την μητέρα του, το bullying σε βάρος του δεν ήταν κάτι που αποκαλύφθηκε τώρα αλλά εδώ και ένα χρόνο ο μικρός βιώνει τέτοιες συμπεριφορές απο τους συμμαθητές του, όμως ποτέ κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έφταναν στο σημείο να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Οπως αποκαλύπτει η οικογένειά του, συμμαθητές του πριν μήνες είχαν γράψει υβριστικά σχόλια για το παιδί στον πίνακα της τάξης με σκοπό να τον κοροϊδέψουν μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά και δεν είναι το μόνο περιστατικό.

Η οικογένεια του 15χρονου θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του σχολείου την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας επέστρεψε την δικογραφία στο τμήμα ανηλίκων για περαιτέρω έρευνα.

Σχετικές ειδήσεις