ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων - «Κοκκινίζουν» οι εθνικές οδοί

Πάσχα: Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων - «Κοκκινίζουν» οι εθνικές οδοί

Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να παρατηρούνται στις εθνικές οδούς λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση έχει αρχίσει να επικρατεί στι εθνικές οδούς από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, εν μέσω της σταδιακής επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα.

Ειδικότερα στις 3 το μεσημέρι έντονα αυξημένη είναι η κίνηση στην Ολύμπια Οδό στο ύψος του ισθμού της Κορίνθου αλλά και των Μεγάρων.

Αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με την κίνηση να είναι αυξημένη στα διόδια της Θήβας και των Αφιδνών

Τα προβλήματα αναμένεται να αυξηθούν καθώς υπολογίζεται ότι 300.000 οχήματα θα φτάσουν στην Αττική τις επόμενες ώρες.

Πού θα συναντήσουν βροχή οι οδηγοί

Οι δυσκολίες για τους οδηγούς δεν αφορούν μόνο την κίνηση στους δρόμους αλλά και την κακοκαιρία, καθώς βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 21 και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κωνσταντίνος Ιαβέρης: Ποιες οδηγίες δίνει για την ασφαλή οδήγηση

Με αίμα βάφτηκε και αυτό το Πάσχα, αφού όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης μιλώντας στην ΕΡΤ, τα τροχαία δεν έλειψαν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, ο δρόμος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο την περίοδο των εορτών ή τη σημερινή μέρα, καθώς όλος ο χρόνος είναι επικίνδυνος.

Για την επιστροφή των εκδρομέων ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να γίνει με πολύ χαμηλές ταχύτητες και μεγάλη προσοχή καθώς όπως είπε έχει βροχή ενώ αναφερόμενος στις αποστάσεις σημείωσε ότι πρέπει να μεγαλώσουν από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Οι ώρες αιχμής για την επιστροφή των εκδρομέων

Για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος λόγω τη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει με ανακοίνωση της ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας κατά την επιστροφή είναι:

  • τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ
  • την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ

Χρήσιμες συμβουλές

Για τη διευκόλυνση των οδηγών, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει επίσης μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλούς μετακίνησης:

  • Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φλας και πίεση των ελαστικών).
  • Παρακολουθούμε τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων του αυτοκινητόδρομου. Οι άνθρωποι του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας επικοινωνούν μαζί μας δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας.
  • Μεριμνούμε για την ασφαλή μεταφορά τρέιλερ, ποδηλάτων και ζώων.
  • Οδηγούμε ξεκούραστοι, ειδικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται να κάνουμε μια στάση 15 λεπτών κάθε 2 ώρες.
  • Δεν οδηγούμε και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης!
  • Εάν χρειαστεί να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, και δεν διαθέτουμε Bluetooth, σταματάμε σε ένα από τα πάρκινγκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου (κάθε περίπου 10-12χλμ.).

Σχετικές ειδήσεις

«Ελεύθερες» δύο είσοδοι στα διόδια των Μαλγάρων - Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα

Καιρός - Πάσχα: Ξεκινά η επιστροφή των εκδρομέων - Πού θα συναντήσουν βροχή οι οδηγοί

Καιρός - Πάσχα: Με βροχή επιστρέφουν οι εκδρομείς - 300.000 αυτοκίνητα στην Αττική τις επόμενες ώρες