ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2023: Εππιστρέφουν οι εκδρομείς - «Ουρές» χιλιομέτρων στα διόδια

Πάσχα 2023: Εππιστρέφουν οι εκδρομείς - «Ουρές» χιλιομέτρων στα διόδια
IN TIME

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα στην πρωτεύουσα με την κίνηση να γίνεται όλο και μεγαλύτερη όσο περνά η ώρα αλλά και όλο και πιο δύσκολη λόγω της κακοκαιρίας που έρχεται σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Οι Αθηναίοι επιστρέφουν τόσο από τη βόρεια όσο και από τη νότια Ελλάδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στα διόδια. Τα προβλήματα ξεκινάνε από τις εθνικές οδούς στη Φθιώτιδα και στο Κιάτο αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στην Φθιώτιδα στα διόδια της Αγίας Τριάδας στο ρεύμα προς Αθήνα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το tvstar.gr, με την ουρά των αυτοκινήτων να φτάνει τα τέσσερα χιλιόμετρα πριν τα διόδια. Μέχρι και τις 2:30 το μεσημέρι έχουν περάσει από τα διόδια της Αγίας Τριάδας περίπου 10 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Στην Ιονία Οδό και στη Γέφυρα υπάρχουν επίσης προβλήματα με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος σύμφωνα με το nafpaktianews.gr. Παρά την ανάσχεση των οχημάτων δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή, ενώ η τροχαία αυτοκινητοδρόμων βρίσκεται επί ποδός για την διευθέτηση της κυκλοφορίας αν χρειαστεί.

Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση προς Αττική στο ρεύμα εισόδου και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου .

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.