ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη: Ο 17χρονος είχε διαπράξει και άλλη ληστεία πριν από ένα χρόνο - Σοκάρει φίλος του θύματος

Ακρόπολη: Ο 17χρονος είχε διαπράξει και άλλη ληστεία πριν από ένα χρόνο - Σοκάρει φίλος του θύματος

Ακρόπολη: Ο ανήλικος, ένα χρόνο πριν το ειδεχθές έγκλημα στο οποίο προχώρησε μαζί με τον έτερο συλληφθέντα, είχε διαπράξει το ίδιο αδίκημα, για το οποίο ωστόσο δεν έχει γίνει δίκη, καθώς δεν συνελήφθη, επειδή δεν ταυτοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από το αδίκημα. 

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοχρησία και οπλοκατοχή επιβλήθηκε στους συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος 18χρονου στην Πλάκα, την ώρα που νέα στοιχεία για την δράση τους βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha, ο 17χρονος συλληφθείς, που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη φέρεται να εμπλέκεται σε άλλη ληστεία η οποία διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 στους Αγίους Αναργύρους.

Ο ανήλικος, ένα χρόνο πριν το ειδεχθές έγκλημα στο οποίο προχώρησε μαζί με τον έτερο συλληφθέντα, είχε διαπράξει το ίδιο αδίκημα, για το οποίο ωστόσο δεν έχει γίνει δίκη, καθώς δεν συνελήφθη, επειδή δεν ταυτοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από το αδίκημα.

Ωστόσο, η ταυτοποίησή του από την αστυνομία έγινε σε δεύτερο χρόνο, επομένως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και πλέον και για εκείνο το περιστατικό ακολουθείται ο δρόμος της δικαιοσύνης.

«Ούρλιαζα βοήθεια»

Την ίδια στιγμή, σοκάρει ο φίλος του 18χρονου θύματος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο αιματηρό περιστατικό. «Άρχισα να του πιέζω την πληγή που είχε στον σβέρκο, γιατί η άλλη ήταν στην κοιλιακή χώρα, που τον είχε μαχαιρώσει δύο φορές».

«Δεν το είχα δει. Του έλεγα να μην κοιμηθεί και ούρλιαζα για βοήθεια μέχρι να έρθει η ΔΙΑΣ», λέει ο νεαρός, περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Ακρόπολη: Πώς συνελήφθη ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη

Ακρόπολη: Εκτός ΜΕΘ ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Ακρόπολη: Πώς έγινε η επίθεση με μαχαίρι κατά του 18χρονου - Ξεσπάει η μητέρα του