ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη: «Ζω από θαύμα» - Συγκλονίζει ο 18χρονος μέσα από το νοσοκομείο

Ακρόπολη: «Ζω από θαύμα» - Συγκλονίζει ο 18χρονος μέσα από το νοσοκομείο
Eurokinissi

Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο που τον μαχαίρωσε - Τι ανέφερε το θύμα της επίθεσης μέσα από το νοσοκομείο

Ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων οδηγήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι δύο 17χρονοι που εμπλέκονται στην επίθεση κατά 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον έναν από τους δύο, ο οποίος φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε το θύμα, ενώ και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ανήλικος που ομολόγησε την πράξη του υποστήριξε ότι «δεν το ήθελε». «Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ό,τι έγινε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

«Ζω από θαύμα», λέει ο 18χρονος Δημήτρης

Ο 18χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Κατερίνα Σουλιώτη, υποστήριξε ότι ζει από θαύμα. «Θέλω να πω ότι είμαι πολύ τυχερός που έγινε αυτό. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε.

Η κατάσταση του 18χρονου κρίθηκε από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή. Υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους γιατρούς αλλά και τον φίλο του που του έσωσε τη ζωή. «Είναι όλοι στο πλευρό μου», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο του Star:

Πώς έγινε η αιματηρή επίθεση

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα ένας ανήλικος, ηλικίας 17 ετών με ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται, στη συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου, τραυμάτισαν στο λαιμό με μαχαίρι τον νεαρό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Μια ομάδα πέντε παιδιών έκανε βόλτα στην περιοχή της Ακρόπολης, ένας εκ των οποίων και ο 18χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό. Οι ανήλικοι δράστες φέρεται να ζήτησαν υπό την απειλή μαχαιριού από τον 18χρονο να τους δώσει το τσαντάκι. Όταν πήγαν να τραβήξουν το τσαντάκι τον χτύπησαν στον λαιμό και στην κοιλιακή χώρα.

O ένας εκ των δραστών αρχικά απείλησε τον 18χρονο, με ένα μαχαίρι, ενώ ο δεύτερος δράστης έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου, παρατηρούσε τον χώρο. Στη συνέχεια ο ανήλικος που κρατούσε το μαχαίρι χωρίς να σκεφτεί τον κίνδυνο για τη ζωή του ανηλίκου, τον μαχαίρωσε στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα, άρπαξε το τσαντάκι και τράπηκε σε φυγή.

Οι φίλοι του θύματος άρχισαν να κυνηγούν τους δράστες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον τσιλιαδόρο στην οδό Αδριανού.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. όπου συνέλαβαν τον ανήλικο και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, ενώ μετά από έρευνες στο σημείο εντόπισαν το τσαντάκι που είχε κλέψει ο ανήλικος δράστης κατά τη διαφυγή του.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί, έκαναν έρευνες στην περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν τον 17χρονο και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα, σε κοντινή απόσταση από το αιματηρό περιστατικό βρήκαν και το τσαντάκι του θύματος για το οποίο οι δράστες τον έστειλαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την δικογραφία σε βάρος του ανήλικου έχει αναλάβει να σχηματίσει το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως.

Διαβάστε επίσης:

Ακρόπολη: Ο 17χρονος είχε διαπράξει και άλλη ληστεία πριν από ένα χρόνο - Σοκάρει φίλος του θύματος

Ακρόπολη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο που μαχαίρωσε τον Δημήτρη

Ακρόπολη: Πώς συνελήφθη ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη