ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στα «μαχαίρια» ταξιτζήδες και Uber - Eπεισόδια και ζημιές στα αυτοκίνητα της εταιρείας

Ρόδος: Στα «μαχαίρια» ταξιτζήδες και Uber - Eπεισόδια και ζημιές στα αυτοκίνητα της εταιρείας
rodiaki.gr

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Ρόδο ανάμεσα σε ταξιτζήδες και την εταιρεία Uber

Αποφασισμένοι να φθάσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ταξιτζήδων στο νησί της Ρόδου, ενώ την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της Uber κλιμακώνουν σειρά νομικών ενεργειών, ζητώντας άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης και σύλληψη των δραστών που προκάλεσαν τα επεισόδια και τις ζημιές το απόγευμα της Πέμπτης 27/04 σε 30 περίπου αυτοκίνητα της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Uber, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους βανδαλισμούς που έγιναν, ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ!

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει περισσότερα από 30 άτομα να προβαίνουν σε βανδαλισμούς των αυτοκινήτων στη έδρα της εταιρείας στη Ρόδο . Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές αρχές, έχουν δώσει εντολές στην αστυνομία, να προχωρήσει στην ταυτοποίηση προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια και εντός των επόμενων ημερών να κληθούν για να καταθέσουν.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων μελών του κλάδου των ταξί στη Ρόδο, ενώ την Παρασκευή 28/04 συνελήφθη ένα από τα άτομα που φέρεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Καταστροφή στα οχήματα Uber στη Ρόδοrodiaki.gr

Οι εκπρόσωποι των ταξί στη Ρόδο (ιδιοκτήτες και οδηγοί) επισημαίνουν με τη σειρά τους, πάντως, ότι η λειτουργίας της πολυεθνικής εταιρείας στο νησί μας είναι παράτυπη και παράνομη με τον τρόπο που γίνεται και εφαρμόζεται.

Για τον λόγο αυτό καλούν τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να μην επιτρέψουν αυτές τις παρανομίες, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν το επάγγελμά τους, τις οικογένειές τους και την εργασία τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου, τάχθηκε ομόφωνα κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας στη Ρόδο της εταιρείας Uber, υποστηρίζοντας τον κλάδο των ιδιοκτητών ταξί και των οδηγών. Στο σύνολό τους πρόκειται περίπου για 800 οικογένειες στο νησί της Ρόδου που ζουν αποκλειστικά από την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα.

Ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων από τον Σύνδεσμο ταξί Ρόδου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε ο Σύνδεσμος Ταξί Ρόδου, καταδικάζει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, στην έδρα της Uber στη Ρόδο. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται συγκεκριμένα:

«Με μεγάλη μας θλίψη, όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα στη Ρόδο, με αφορμή την έκνομη και παράτυπη δραστηριοποίηση εταιρειών εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό μέσω της πλατφόρμας Uber.

Ως Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα τα επεισόδια τα οποία πραγματοποιήθηκαν από ομάδες που παρεισέφρησαν στις τάξεις των επαγγελματιών του κλάδου μας και εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση των συναδέλφων μας, παρασύροντάς τους σε ενέργειες που δεν αρμόζουν στους αγωνιστές της ζωής, τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Απαιτούμε από την πολιτεία την εύρεση λύσεως για το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και ευελπιστούμε σε δικαιοσύνη, σε ό,τι αφορά την παράνομη λειτουργία των εταιρειών εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ με οδηγό, μέσω της πλατφόρμας Uber».