ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πρατήρια υγρών καυσίμων που διαχειριζόταν ο 40χρονος

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών πρατήρια υγρών καυσίμων που διαχειριζόταν ο 40χρονος

Οι δύο προφυλακισμένοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο ακριβός τρόπος ζωής του 40χρονου κατηγορούμενο, ο οποίος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του μία κόκκινη Ferrari αξίας 180.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πολυτελές όχημα άνηκε σε επιχειρηματία που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη βορειοανατολική Αττική και το πως έφτασε στην κατοχή του 40χρονου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες προτού συλληφθεί ο 40χρονος είχε δώσει την κόκκινη Ferrari σε άλλο άτομο κι εκείνο του είχε δώσει άλλο όχημα για να κυκλοφορεί.

Εκτός από τα οχήματα και τα σπίτια των κατηγορούμενων, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα πρατήρια υγρών καυσίμων που διαχειριζόταν ο 40χρονος.

Δείτε το βίντεο του Mega

Η κατάθεση της χήρας Καραϊβάζ για τη δολοφονία του συζύγου της

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ, τα δύο αδέλφια πήραν το δρόμο για τις φυλακές καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Νωρίτερα σημερα, το πρωί η χήρα του δημοσιογράφου πέρασε το κατώφλι του ανακριτή και δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ λίγο αργότερα συγκινημένη είπε ότι ο μίτος της Αριάδνης άρχισε να ξετυλίγεται.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της, η Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, περνάει το «κατώφλι» των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων λίγες ώρες μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών οι δύο κατηγορούμενοι για το στυγερό έγκλημα να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.

Για τη σύντροφο του Γιώργου Καραϊβάζ η δικαίωση όπως λέει θα ήταν να γυρίσει ο άνδρας πίσω. Κάτι που δε γίνεται. Άρχισε όμως να ξετυλίγεται ο «μίτος της Αριάδνης» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η σύζυγος και μητέρα του παιδιού του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε άγρια δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και κατέθεσε για την υπόθεση ενώπιον του 30ου ανακριτή.

«Σήμερα είμαστε εδώ γιατί έχουμε την πρώτη θετική έκβαση στην υπόθεση του ”Γιώργο μας” και λέω ”Γιώργου μας” διότι ήταν ένας από εσάς, ένας που ανήκει στη μεγάλη δημοσιογραφική οικογένεια και δεν είναι πλέον μαζί μας, δυστυχώς», σημείωσε η Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ.

«Ο Γιώργος Καραϊβαζ δε φοβόταν κάτι, δεν είχε άγχος για κάτι. Η δολοφονία, προφανώς συσχετίζεται με τη δημοσιογραφία και με αυτά που έγραφε ή θα έγραφε και έλεγε ή θα έλεγε», ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος Στάθας Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ.

Με δύναμη ψυχής, η σύζυγος του δημοσιογράφου, ευχαρίστησε όλους εκείνους που αυτά τα δύο χρόνια στάθηκαν δίπλα της και δίπλα στην οικογένεια του δημοσιογράφου και βοήθησαν προκειμένου οι αρχές να φτάσουν στις πρώτες συλλήψεις για τη δολοφονία του.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βοήθησαν να στηθεί στη μνήμη του Γιώργου το πολυιατρείο για το Χαμόγελο του Παιδιού», υπογράμμισε η Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ.

Στη φυλακή για το έγκλημα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους χθες το βράδυ, οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια, 40 και 48 ετών, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης τους, αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κάθε σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Κρίθηκαν προφυλακιστέοι αυτό σημαίνει ότι κρίθηκαν ότι ενδεχομένως είναι ύποπτοι φυγής ή ότι κρίθηκαν ότι μπορεί να διαπράξουν νέες πράξεις», ανέφερε η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και αδερφής Καραϊβάζ.

Ο 48χρονος ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις από τον ανακριτή για την παρουσία του λευκού βαν στην περιοχή ισχυρίστηκε ότι το χρησιμοποιούσε για τη διανομή φυλλαδίων επί ένα τετραήμερο τις ημέρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου ενώ ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στο έγκλημα.

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις