ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στην 26ης Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στην 26ης Οκτωβρίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στον αγωγό ύδρευσης στη συμβολή των οδών 26ης Οκτωβρίου και Αισώπου, στην περιοχή των Δικαστηρίων, στη Θεσσαλονίκη

Η θραύση του αγωγού, που προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής δυσλειτουργία και πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή των Δικαστηρίων, οφείλεται, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, σε φρεάτιο οργανισμού κοινής ωφέλειας εφαπτόμενο με τον αγωγό διατομής Φ600 της ΕΥΑΘ, ο οποίος και υδροδοτεί περιοχές κεντροδυτικά του Πολεοδομικού Συγκροτήματος με νερό από τις πηγές της Αραβησσού.

«Χάρη στο έργο διασύνδεσης των υδραγωγείων Αλιάκμονα και Αραβησσού, κατέστη δυνατή η εναλλακτική υδροδότηση των περιοχών αυτών, με περιορισμένα μόνο τοπικά προβλήματα», υπογραμμίζεται από την ΕΥΑΘ.

Από την Εταιρεία σημειώνεται ότι λόγω καταγγελιών πολιτών για δυσοσμία στην περιοχή της βλάβης, πρώτο έσπευσε στο σημείο το συνεργείο του Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΑΘ, ώστε να αποκλειστεί, όπως και έγινε, η πιθανότητα διαρροής λυμάτων στην περιοχή.

«Με την ολοκλήρωση της επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού στη Σίνδο, ένα έργο ήδη υπό εξέλιξη, προβλέπεται και η συνολική αναβάθμιση του υδροδοτικού δικτύου της περιοχής για την καλύτερη διαχείριση των επιπλέον διαθέσιμων ποσοτήτων νερού από τον Αλιάκμονα. Και το έργο αυτό, όπως και η εν λειτουργία συντήρηση του αγωγού της Αραβησσού, ανήκουν σε σειρά παρεμβάσεων της ΕΥΑΘ που αφορούν αφενός στη διασφάλιση της υδροδότησης της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες, αφετέρου δε στη διασφάλιση του ίδιου του υδάτινου πόρου. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο κάθε χρόνο αντικαθίστανται περίπου 200-300 χλμ. δικτύου ύδρευσης», καταλήγει η ΕΥΑΘ.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Ένας τραυματίας από επεισόδιο στη δομή του Κατσικά

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Κεραυνός έπεσε σε σπίτι

Επίσκεψη της Μαρέβας Μητσοτάκη στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα