Εκλογές 2023 - Ζουράρις: Εξηγεί τι σημαίνει η μετωνυμία «κ@...παιδα»

Newsbomb

«Θα μπορούσε να είναι και... ομορφόπαιδα» λέει ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις

Ο Κώστας Ζουράρις σε τηλεοπτική συζήτηση λίγο πριν από τις εκλογές, μίλησε για «κωλόπαιδα», αναφερόμενος στα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Ο ίδιος το δικαιολόγησε τονίζοντας ότι ήταν απλώς μια μετωνυμία.

Σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok o Κώστας Ζουράρις είπε ότι «λύσσαξαν με τη μετωνυμία που χρησιμοποίησα και που απέβλεπε απλώς στο να να καταγγείλει το συνταγματικό πραξικόπημα της Νίκης Κεραμέως που δημιούργησε δύο κατηγορίες: Τα μεν πλουσιόπαιδα που έχουν αποτύχει στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και που μπορούν με 15-18 χιλιάρικα να συνεχίσουν στα κολέγια και στα πανεπιστήμια ενώ τα φτωχόπαιδα που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν μπορούν να συνεχίσουν.

»Αυτό κατήγγειλα εγώ με τη μετωνυμία του “πλουσιόπαιδα”, “κωλόπαιδα” ή μπορούσε να είναι “ομορφόπαιδα”».

Προσθέτει ότι η δημοσιογράφος που είχε ακούσει την εξήγηση «ανατρίχιασε και εισέπραξε την πρωθυπουργική ειρωνεία του Τσίπρα ο οποίος είπε “γιατί δεν καλείτε και τον Ζουράρι να σας κάνει μάθημα αρχαία”. Περιμένω να με καλέσουν».

Τι είχε δηλώσει ο Κώστας Ζουράρις

Στη διάρκεια συζήτησης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την Πέμπτη 4 Μαΐου, προκλήθηκε ένταση και αντιδράσεις από τα σχόλια του Κώστα Ζουράρι, για τα παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια.

Στη συζήτηση που αφορούσε τις θέσεις των κομμάτων τους για μείζονα ζητήματα και την ψήφο των νέων, συμμετείχαν εκτός του υποψήφιου βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ιάσων Φωτήλας (υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία), Αντώνης Σαουλίδης (υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Πέρρος (Υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ).

Ενώ η συζήτηση διεξαγόταν ομαλά και οι υποψήφιοι παρέθεταν τις θέσεις τους, ο Κώστας Ζουράρις αντέδρασε σε ερώτημα που του έθεσε η παρουσιάστρια του δελτίου, Μαρία Σαράφογλου, λέγοντας ότι ο ίδιος θα πει ό,τι θέλει και θα απαντήσει σε ερωτήματα που θέτει εκείνος.

Κάποια στιγμή στη συζήτηση υπήρξε αναφορά στην δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Κώστα Ζουράρις στήριξε την δέσμευση του Α.Τσίπρα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας για την πολιτική της. «Τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορεί να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει», υποστήριξε συγκεκριμένα, προκαλώντας πολιτικές αντιδράσεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 5ο λεπτό και έπειτα:

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία - Κώστας Ζουράρις: «Ένας ακόμα εκφραστής της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού»

Επίκαιρη ερώτηση Κώστα Ζουράρι για τον οίκο Dior και την Ακρόπολη

Ζουράρις: Και εμένα να πρότεινε ο Μητσοτάκης δεν θα με ψήφιζα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved