ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καραβάκι έμεινε στα ανοιχτά του Θερμαϊκού με 84 επιβάτες

Θεσσαλονίκη: Καραβάκι έμεινε στα ανοιχτά του Θερμαϊκού με 84 επιβάτες
thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη γύρω στις 6 το απόγευμα προερχόμενο από την Περαία και ακινητοποιήθηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο λάντζες προκειμένου να μεταφέρουν τους επιβάτες στη στεριά.

Το καραβάκι «Θεσσαλονίκη» το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Περαία έμεινε ανοιχτά του Θερμαϊκού στο ύψος του Λευκού Πύργου με 84 επιβάτες.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη γύρω στις 6 το απόγευμα προερχόμενο από την Περαία και ακινητοποιήθηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο λάντζες προκειμένου να μεταφέρουν τους επιβάτες στη στεριά.

Στον πρώτο προβλήτα βρέθηκαν και διασώστες του ΕΚΑΒ για πιθανούς τραυματισμούς που ίσως προκληθούν κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση από το ένα σκάφος στο άλλο.

Η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών στις δύο λάντζες αλλά και ένα πλωτό σκάφος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρουσία λιμενικού σκάφους, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα.

Το «Θεσσαλονίκη» ξεκίνησε τα δρομολόγιά του μόλις την Παρασκευή 19 Μαΐου από Θεσσαλονίκη προς Περαία και Νέους Επιβάτες από δύο σημεία αναχώρησης: από το λιμάνι, δίπλα στην προβλήτα με το πρώτο δρομολόγιο στις 9.45 το πρωί και πίσω από το Βασιλικό Θέατρο, δίπλα στον Λευκό Πύργο, από τις 10 το πρωί.

Η διαδρομή υπολογίζεται σε 50 λεπτά, ενώ το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα επτά ευρώ το κανονικό και στα πέντε ευρώ το μειωμένο.