ΕΛΛΑΔΑ

Θείος και αδελφός κατηγορούνται για βιασμό σε 14χρονη

Θείος και αδελφός κατηγορούνται για βιασμό σε 14χρονη
Pixabay

Οι δύο άντρες φτάνουν ενώπιον της δικαιοσύνης για τους βιασμούς της 14χρονης

Σε μία ακόμα πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε ένα ανήλικο, 14 ετών, κορίτσι από την Ηλεία στις αρχές ισχυριζόμενοι ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από το θείο της και από τον ίδιο της τον αδερφό.

Οι δύο άντρες φτάνουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το 14χρονο κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι διότι δεν άντεχε άλλο την κατάσταση που βίωνε. Ο πατέρας της θα την εντοπίσει και εκείνη με τη σειρά της θα πάει κατευθείαν στην αστυνομία.

Ο Θείος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η συνεδρίαση του οποίου έχει αναβληθεί ήδη μία φορά. Ο αδερφός δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων Αμαλιάδας και του επιβλήθηκε η ποινή των 5.000 ευρώ.

«Προσπάθησε να αντισταθεί και τον έσπρωχνε…»

«Στο χωριό… Ηλείας από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος ενεργώντας με πρόθεση με σωματική βία εξανάγκασε άλλον σε γενετήσια πράξη. Ειδικότερα στην οικία του και σε μη επακριβώς διακριβωθέντες χρόνους και πάντως από την αρχή και μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2018 την πρώτη φορά και περίπου ένα μήνα αργότερα τη δεύτερη εκμεταλλευόμενος ότι η ανιψιά του βρισκόταν στην οικία του για να προσέχει τα τέκνα του την πλησίασε και ξεκίνησε να την φιλάει στο λαιμό και στη συνέχεια ενώ αυτή πρ σπαθούσε να αντισταθεί σπρώχνοντάς τον, της έβγαλε τα ρούχα και την εξανάγκασε με σωματική βία χρησιμοποιώντας την υπέρτερη σωματική του δύναμη, να ανεχθεί τη μεταξύ τους συνουσία».

«Σκάσε, μην τολμήσεις και μιλήσεις θα σε βαρέσω…»

Μάλιστα στο βούλευμα υπάρχει και η κατάθεση του που αναφέρει τους βιασμούς τόσο από τον αδερφό όσο και από το θείο της.

Στις 18 Απριλίου 2019 δίνεται η πρώτη κατάθεση και για τον αδερφό της αναφέρει ότι έδειχνε έντονο ερωτικό ενδιαφέρον για την ίδια από το 2016 και ασελγούσε πάνω της ενώ σε ανύποπτο χρόνο.

Βέβαια, ο εφιάλτης του κοριτσιού συνεχίζεται μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018., και ένα μήνα αργότερα θα τη βιάσει για πρώτη φορά ο θείος της μέσα στο σπίτι του:

«Μου είπαν να πάω στο σπίτι του για να φυλάξω τα παιδιά του που είναι πολύ μικρά. Εγώ πήγα να τα φυλάξω και ξαφνικά ήρθε ο θείος μου. Μπήκε στο σπίτι και έβγαλε το πουκάμισο και το γιλέκο και τα άφησε στον καναπέ. Ήρθε κοντά μου και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό. Τον έσπρωξα και του λέω γιατί το κάνεις αυτό; Αυτός δεν μου μίλησε και συνέχιζε να με φιλάει. Εγώ τον έσπρωχνα και μου έλεγε πως αν δεν κάτσω θα μου σκίσει τα ρούχα».

Μετά από ένα μήνα θα βιώσει - όπως καταγγέλλει, και πάλι τον εφιάλτη. «Καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα τηλεόραση. Μπήκε στο σπίτι ο θείος μου και μπήκε στο μπάνιο. Μετά από λίγο βγήκε και ήρθε στον καναπέ άρχισε να με φιλάει και εγώ αντέδρασα και είπα να με αφήσει. Τον έσπρωχνα».

Η ίδια κατάσταση θα επαναληφθεί αρκετές φορές μέσα στο επόμενο διάστημα, και όχι μόνο στο σπίτι, μάλιστα χαρακτηριστικά είναι και τα όσα ανέφερε σχετικά με τις απειλές του αφού της έλεγε «σκάσε, μην τολμήσεις και μιλήσεις θα σε βαρέσω».

Είναι όλα ένα φανταστικό σενάριο

Η ανήλικη θα φύγει από το σπίτι και θα καταγγείλει τους βιασμούς με την προτροπή ενός φίλου της.

Η κοινωνική λειτουργός ανέφερε πως η 14χρονη κατά τη διήγηση των όσως είχε βιώσει δεν έπεσε σε αντιφάσεις. Από την άλλη ο θείος της ισχυρίζεται πως όλα αυτά είναι ένα φανταστικό σενάριο της ανιψιά του προκειμένου να τον πλήξει.

Η έρευνα όμως αποδεικνύει ότι το κορίτσι μεγάλωνε μέσα σε κακοποιητικό περιβάλλον με συνεχείς τσακωμούς μεταξύ των δύο γονιών του.

Σήμερα το κορίτσι είναι ενήλικη και έχει παντρευτεί. Αυτό που ζητά είναι να τιμωρηθούν οι άνθρωποι που της έκαναν κακό.

Ο δικηγόρος της, Μάκης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»:

«Η αλήθεια έλαμψε στο Tριμελές Πλημ/κειο Ανηλίκων Αμαλιάδας και αναμένουμε την κρίση του ΜΟΔ Πατρών. Δυστυχώς βέβαια όποια και να είναι η έκβαση της υπόθεσης αυτής το ψυχικό τραύμα και η ψυχολογική ταλαιπωρία της παθούσας δεν απαλύνονται από τις όποιες ποινές καθώς αναγκάζεται να επαναβιώνει όλα αυτά τα σοκαριστικά γεγονότα. Η υπόθεση αυτή και τόσες άλλες ανάμεσα μας καταδεικνύουν την ηθική καταπτωση της κοινωνίας μας και την παντελή έλλειψη πρόληψης, καταστολής τέτοιων φαινομένων αλλά και μέριμνας από την πολιτεία για τα θύματα σεξουαλικών αδικημάτων, καθώς πέρα από τους δικούς της ανθρώπους, η κοπέλα αυτή δεν έχει καμία απολύτως στήριξη από ειδικούς».

Σχετικές ειδήσεις