ΕΛΛΑΔΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για την κυβερνοεπίθεση

Τράπεζα Θεμάτων: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για την κυβερνοεπίθεση

Τράπεζα Θεμάτων: Οι μαθητές της Γ Λυκείου όλων των σχολείων έδωσαν εξετάσεις, είπε ο γενικός  γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης. 

Αήθη και εναντίον της εκπαίδευσης και των μαθητών, χαρακτήρισε τη σημερινή κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης. Αναλυτικότερα, είπε πως έγιναν 165 εκατ. επιθέσεις από 114 χώρες και ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου όλων των σχολείων έδωσαν εξετάσεις.

Συνολικά, γνωστοποίησε ότι το 90% των μαθητών έδωσαν τις εξετάσεις τους

Ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας είχε δικλείδες ασφαλείας γι' αυτο δεν υπήρξε παραβίαση του συστήματος. Υπήρξε μια προσπάθεια ροής προσβασιμότητας, εξήγησε και πρόσθεσε ότι αποκαταστάθηκε σε λιγότερα από μία ώρα.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν για επιπλέον τρεις ώρες και ως εκ τούτου ήταν επόμενο να υπάρχει μια αργοπορία στη διαχείριση των θεμάτων, σημείωσε.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις Πανελλαδικές. «Έχουν γνώση οι φύλακες» υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως οι αρμόδιες υπηρεσίες κατάφεραν και απέκρουσαν τις επιθέσεις κατά της Τράπεζας Θεμάτων ενώ βρίσκονται σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απαραίτητες ενέργειες.

Σε ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τονίζεται πως οι εξετάσεις της Γ' Λυκείου ολοκληρώθηκαν και πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια.