ΕΛΛΑΔΑ

Θέματα Λύσεις Πανελληνίων 2023: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα τρία μαθήματα

Θέματα Λύσεις Πανελληνίων 2023: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα τρία μαθήματα
Intime News

Θέματα Λύσεις Πανελληνίων 2023: Τέλος εξετάσεων σήμερα για τα ΓΕΛ με τρία διαφορετικά μαθήματα, ανάλογα την Ομάδα Προσανατολισμού.  

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2023 το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν στα εξεταστικά κέντρα έτσι ώστε να εξεταστούν στη Φυσική, την Ιστορία και την Οικονομία ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού τους.

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023, έως ότου ανακοινωθούν.

Τα θέματα στο μάθημα Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών)

Τα θέματα στο μάθημα Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας)

Τα θέματα στο μάθημα Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Πανελλήνιες 2023: Οι απαντήσεις στην Ιστορία

Πανελλήνιες 2023: Οι απαντήσεις στην Οικονομία

Πανελλήνιες 2023: Οι απαντήσεις στη Φυσική Προσανατολισμού

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023, έως ότου ανακοινωθούν.

Τα φροντιστήρια «ΝEO» προχώρησαν σε σχολιασμό των τριών θεμάτων

O σχολιασμός στα θέματα της Ιστορίας

O σχολιασμός στα θέματα της Φυσικής

O σχολιασμός στα θέματα ΑΟΘ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2023

Σημειώνεται ότι αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ φέτος είναι λίγο μεγαλύτερος από 60.000. Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Στη συνέχεια, τα Ειδικά Μαθήματα

Τη σκυτάλη των Πανελλαδικών θα έχουν από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων. Αυτή την εβδομάδα, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών.

Προς τα τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισήχθη στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις