ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Κηρύχθηκε τριήμερο Εθνικό Πένθος

Ναυάγιο στην Πύλο: Κηρύχθηκε τριήμερο Εθνικό Πένθος

Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο.

Ο Πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία.

Λόγω του τριήμερου πένθους και λόγω της ανείπωτης τραγωδίας που δεν έχει τέλος, το debate των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στον «αέρα». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε την ακύρωση του Debate, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 79, οι διασωθέντες 104 και οι αγνοούμενοι εκατοντάδες. Οι Λιμενικές Αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από 500 μετανάστες πάνω στο πλοίο ενώ οι μετανάστες αναφέρουν ότι ήταν μέχρι και 700.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες διασωθέντων μεταναστών οι γυναίκες και τα παιδιά βρίσκονταν στα αμπάρια του πλοίου, ενώ όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Ζαφειρόπουλος στο Newsbomb.gr δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί γυναικόπαιδα ανάμεσα στους διασωθέντες.

Την ίδια στιγμή σοκ έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες από το υπερφορτωμένο καράβι που φαίνεται να οδήγησε στον θάνατο του εκατοντάδες μετανάστες.

Σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο της Ρώμης γίνεται λόγος για 700 με 750 άτομα πάνω στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν πολύ λιγότερα ή πολύ περισσότερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Ηλίας Σιακαντάρης.