ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο Πύλος - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί γυναικόπαιδα»

Ναυάγιο Πύλος - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί γυναικόπαιδα»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Οι έρευνες για τυχόν διασωθέντες και θύματα θα συνεχιστούν επί τρεις ημέρες ακατάπαυστα ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Newsbomb.gr για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Συνεχίζεται η ανείπωτη τραγωδία στην Πύλο με το Λιμενικό να δίνει ως επίσημη ενημέρωση ότι έχουν εντοπιστεί έως τώρα 79 νεκροί.

Προς το παρόν 104 άτομα έχουν διασωθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 500 άτομα επέβαιναν στο πλοίο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα αλλά και την επιχείρηση των πρώτων ωρών όταν ενημερώθηκαν από το Λιμενικό για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου σε διεθνή ύδατα.

«Ενημερώθηκα στις 3 τα ξημερώματα από τον Λιμενάρχη. Είμαστε από τις 3:15 το πρωί, μπορέσαμε φτιάξαμε αυτό τον χώρο ώστε να φροντίσουμε τους περισυνελλεγέντες και να προσφέρουμε τα αναγκαία για τους ανθρώπους.», ανέφερε αρχικά ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Όσον αφορά την κατάσταση των διασωθέντων ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε: «104 άτομα διασώθηκαν και είναι εδώ σε καλή κατάσταση. Τα 26 βρίσκονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω υποθερμίας τα πιο σοβαρά αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στις αποθήκες του λιμενικού ταμείου».

Για τη θαλαμηγό που έφτασε πρώτη ο κ. Ζαφειρόπουλος ανέφερε: «Ήταν μια θαλαμηγός παραπλέον του ναυαγίου. Ενημερώθηκαν αμέσως και προσφέρθηκαν όπως έχουν και υποχρέωση. Έφτασε συν μια φρεγάτα του λιμενικού, ένα σούπερ πούμα και περισυνέλλεγαν».

«Δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί γυναικόπαιδα. Είπαν ότι μπορεί να έχουν βρεθεί στα αμπάρια. Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Είναι πληροφορίες από διασωθέντες. Οι έρευνες θα συνεχιστούν για τρεις ημέρες, δεν θα σταματήσουν καθόλου»