ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Σαρώνουν το νησί για τον εντοπισμό της Πολωνής - Βίντεο από τις έρευνες

Κως, έρευνες

«Χτενίζουν» όλη την Κω οι αστυνομικοί για να βρουν την 27χρονη Πολωνή που αγνοείται από τις 12 Ιουνίου

Θρίλερ επικρατεί γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Πολωνής στην Κω, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τις 12 Ιουνίου. Το τελευταίο στίγμα της Αναστάζια-Πατρίτσια εντοπίζεται λίγο μετά τις 23:30 της Δευτέρας στην οδό Κιαπόκα, στο Τιγκάκι, 5,5 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία, όπου είχε επικοινωνήσει με τον σύντροφο της, λίγη ώρα πριν. Από τότε κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται η 27χρονη με τους αστυνομικούς να ερευνούν όλα τα σενάρια: ακόμη και αυτό της δολοφονίας.

Νωρίτερα, πέντε αλλοδαποί (Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί) προσήχθησαν για την υπόθεση, ωστόσο οι τέσσερις, λίγο μετά, αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως υποστήριξαν στην Αστυνομία, η κοπέλα, το βράδυ της Δευτέρας, βρέθηκε μαζί τους σε σούπερ μάρκετ του νησιού. Εκεί, όπως είπαν οι ίδιοι, όταν συνειδητοποίησαν ότι η νεαρή κοπέλα ήταν σε κατάσταση μέθης, της πρότειναν να την πάνε στο σπίτι τους μέχρι να αισθανθεί καλύτερα, όπως και έγινε. Ένας εκ των προσαχθέντων (από το Μπαγκλαντές) παραδέχθηκε ότι στο σπίτι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την κοπέλα. Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο ίδιος, την άφησε σε εξωτερικό χώρο και έφυγε.

Όπως προέκυψε όμως, έπειτα από έρευνα της Αστυνομίας, στο σημείο που υπέδειξε ο Μπαγκλαντεσιανός δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της κοπέλας, ενώ ούτε οι κάμερες που ήταν εκεί έδειξαν κάποια κίνηση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς με την συνδρομή της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων, καθώς και με την χρήση drone.

Η 27χρονη εργαζόταν, με τον επίσης Πολωνό σύντροφό της, σε ξενοδοχείο στη περιοχή Μαρμάρι. Η τελευταία επικοινωνία, που είχε ο σύντροφος της μαζί της ήταν στις 10:30 το βράδυ εκείνης της Δευτέρας.

Το χρονικό της εξαφάνισης της Πολωνής στην Κω

Missing Alert εκδόθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την 27χρονη Πολωνή Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα που ζει και εργάζεται στην Κω και αγνοείται από τις 12 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Στις 12/06/2023, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Κω, η Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα, 27 ετών, υπήκοος της Πολωνίας. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα στις 15/06/2023 και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης, κατόπιν αιτήματος των οικείων της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο».

«Η Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα έχει ύψος 1,65 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε ροζ φόρεμα με λουλούδια, μπλε γυαλιά ηλίου και έφερε ασημένιο σακίδιο πλάτης», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Το τελευταίο τηλεφώνημα της 27χρονης

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο 28χρονος σύντροφος της κοπέλας ήταν αυτός που κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα ίχνη της κοπέλας του έχουν χαθεί από το βραδυ της Δευτέρας (12/6).

Σύμφωνα με την καταγγελία του, τη Δευτέρα 12-06-2023 περίπου στις 22:30 ο 28χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την σύντροφό του και του ανέφερε ότι βρισκόταν στο Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με την μηχανή του.

Στη συνέχεια του έστειλε την τοποθεσία της προκειμένου να πάει ο σύντροφός να την πάρει, όμως όταν εκείνος έφτασε, δεν την βρήκε στο σημείο που του υπέδειξε. Σε αλλεπάλληλες προσπάθειες που έκανε για να επικοινωνήσει μαζί της είδε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Στις 23:38 μέσω εφαρμογής εντόπισε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου στην περιοχή Τιγκάκι στην οδό Κωνσταντίνου Κιαπόκα αλλά και πάλι ήταν απενεργοποιημένο.

Όπως προέκυψε, η κοπέλα, δεν έχει επικοινωνήσει με τον σύντροφό της, και δεν εμφανίστηκε στην εργασία της όπως όφειλε να εμφανιστεί 08:00 της 13/6/2023. Η 27χρονη, δεν πάσχει από ιατρικά προβλήματα ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με τους οικείους της.