ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Δύο φορές στην ανακρίτρια ο σύντροφός της - Στο μικροσκόπιο τα μηνύματα του έλαβε

Κως: Δύο φορές στην ανακρίτρια ο σύντροφός της - Στο μικροσκόπιο τα μηνύματα του έλαβε

Προς πλήρη εξιχνίαση το έγκλημα στην Κω – Δύο φορές στην ανακρίτρια ο σύντοφός της, εξετάζονται τα μηνύματα που έλαβε – Απαντήσεις για όλα από την ιατραοδικαστική

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 17χρονης Αναστάζια , αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στη φρικτή υπόθεση του θανάτου της. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε προχωρημένη σήψη ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος κατάφερε να πάρει τις απαντήσεις που ζητούσε για την αιτία θανάτου, όμως περιμένει και τα αποτελέσματα DNA από τα νύχια της άτυχης κοπέλας για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα, το οποίο δεν αποκλείεται να «δείξει» κι άλλες συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική, η 27χρονη Αναστάζια είχε έναν βίαιο θάνατο χωρίς όμως να έχει κατάγματα ή να έχει δεχθεί ξυλοδαρμό. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν στραγγαλισμό, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ.. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται Δευτέρα ή Τρίτη χωρίς όμως να μπορεί να υπάρχει ξεκάθαρη ώρα λόγω της πολύ άσχημης κατάστασης που βρίσκεται η σορός.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένονται τώρα και οι απαντήσεις για τυχόν αποτυπώματα του δράστη ή των δραστών στη μαύρη σακούλα που βρέθηκε το άψυχο σώμα της 27χρονης αλλά και στο σεντόνι με το οποίο είχε σκεπάσει τη σορό ο δολοφόνος.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε το πτώμα άνοιξε ένας δεύτερος κύκλος ερευνών με συμπληρωματικές καταθέσεις. Πρώτος απ' όλους κλήθηκε ο σύντροφος της ο οποίος ήταν εκείνος που ενημέρωσε πρώτος την ασφάλεια για την εξαφάνιση της κοπέλας και ήταν αυτός που δέχθηκε δυο μηνύματα στο κινητό του από το κορίτσι το μοιραίο βράδυ.

Ο άνδρας κλήθηκε από την ανακρίτρια δύο φορές. Η πρώτη ήταν το μεσημέρι λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του ο 32χρονος κατηγορούμενος και η δεύτερη φορά ήταν όταν ο Μπαγκλαντεσιανός βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας γύρω στις 4 το απόγευμα. Ο σύντροφος έδινε απαντήσεις για αρκετή ώρα ενώ αργά το βράδυ οδηγήθηκε ξανά στην ασφάλεια, προφανώς για να δώσει κι άλλες διευκρινήσεις όσον αφορά το πότε είδε την σύντροφό του τελευταία φορά, που ήταν εκείνος όταν εξαφανίστηκε η κοπέλα και πως κατάλαβε ότι εξαφανίστηκε. Την αναζήτησε στο τηλέφωνο; Τον ενημέρωσε κάποιος άλλος; Βγήκε να την αναζητήσει ο ίδιος; Δέχθηκε κάποιο μήνυμα φόβου από τη σύντροφό του; Γνωρίζει τον κατηγορούμενο;

Εκτός από τον νεαρό Πολωνό που είχε γυρίσει όλο τον κόσμο με την άτυχη 27χρονη και τον τελευταίο μήνα βρίσκονταν στην Κω για να εργαστούν σεζόν, θα εξεταστούν οι φίλοι του κατηγορούμενου όπως και ο συγκάτοικός του αλλά και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που επισκέφθηκε το κορίτσι πριν εξαφανιστεί. Η σημαντικότερη μαρτυρία είναι αυτή του ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ όπου εμφανίζεται η 27χρονη να αγοράζει αλκοόλ, στη συνέχεια να μιλά με φίλους του κατηγορούμενου με τα αρχικά Σ.Σ και τέλος να ανεβαίνει στη μηχανή του και να κινούνται προς το σπίτι του. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε και ήρθε σε επαφή μαζί της λίγο πριν το τέλος .

Οι αρχές δεν αποκλείουν τις επόμενες ώρες να μπουν στο κάδρο κι άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, ο συγκάτοικος του 32χρονου έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το πτώμα δεν το μετέφερε μόνος του ο 32χρονος. Εκείνος έχει στην κατοχή του ποδήλατο και μηχανάκι, όμως στον υδροβιότοπο στις Αλυκές που βρέθηκε το πτώμα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρέθηκαν ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

Επίσης δεν αποκλείεται αρχικά να έκρυψαν το άψυχο σώμα της 27χρονης σε άλλη τοποθεσία και στη συνέχεια βλέποντας ότι οι έρευνες εντείνονται να το μετέφεραν στον υδροβιότοπο. Σύμφωνα με τον Σταμάτη Καμπουράκη, αντιδήμαρχο και υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του νησιού, η ομάδα του ερεύνησε το σημείο το πρωί του Σαββάτου δύο φορές χωρίς να βρει τίποτα απολύτως και δεν υπήρχε καμία δυσοσμία. Ωστόσο, ένα 24ωρο μετά εθελόντρια της πυροσβεστικής εντόπισε τη σορό καθώς την κατεύθυνε η δυσοσμία. Όταν όμως έγινε η τελευταία έρευνα στις Αλυκές ο 32χρονος κατηγορούμενος ήταν κρατούμενος, άρα ποιος μετέφερε το πτώμα;

Ο πατέρας της κοπέλας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Πολωνίας «Οnet» περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία της κόρης του με τον σύντροφό της ενώ υποστήριξε πως δεν αποκλείεται να υπήρξε ομαδικός βιασμός: «Όταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την πήγαινε κάποιος άντρας στο ξενοδοχείο. Αλλά αντ' αυτού την οδήγησε σε κάποιο έρημο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άντρες που συνάντησε μπορεί να τράπηκαν σε φυγή. Ακούσαμε ότι περισσότεροι άνθρωποι τη βίασαν...»

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζητά την έκδοση του βασικού κατηγορούμενου ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Μαρτυρικός ο θάνατος της Αναστάζια - Βλέπουν «συνεργό» στη δολοφονία οι Αρχές

Κως: «Σκανάρουν» το τηλέφωνο της Αναστάζια - Καλούν ξανά τον Πολωνό σύντροφό της για κατάθεση

Κως: Σε προχωρημένη σήψη η σορός της 27χρονης - Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική έκθεση