Φωτιά σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη: «Άκουσα την έκρηξη, γέμισε καπνό», λέει ένοικος

Newsbomb

Thestival

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ωστόσο λόγω των πυκνών καπνών αποφασίστηκε η εκκένωση της πολυκατοικίας.

Το απόλυτο τρόμο έζησαν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη όταν ξαφνικά ξέσπασε φωτιά. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ωστόσο λόγω των πυκνών καπνών που «τύλιξαν» τους διαδρόμους της πολυκατοικίας αποφασίστηκε η εκκένωσή της.

Όπως εξήγησε ένοικος της πολυκατοικίας, άκουσε και την έκρηξη που σημειώθηκε στα ρολόγια ηλεκτροδότησης, απ’ όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά.

«Άκουσα την έκρηξη. Ήμουν τυχερός ευτυχώς δεν έγινε στα μούτρα μου, σε μηδέν χρόνο γέμισε καπνό η πολυκατοικία. Σε μηδέν χρόνο δεν μπορέσαμε να βγούμε έξω. Ανοίξαμε τα παράθυρα. Οι πυροσβέστες μας είπαν να βγούμε στα μπαλκόνια. Άγιο είχα. Η τύχη μου ήταν ότι θα είχα φύγει αλλά μου έτυχε μια δουλειά και καθυστέρησα. Εγώ ενημέρωσα την πυροσβεστική. Τους δώσαμε τα κλειδιά να ανοίξουν για να αεριστεί ο χώρος. Δεν φοβήθηκα αλλά είχα αγωνία. Η πυροσβεστική δεν άργησε καθόλου», είπε ο ηλικιωμένος στο Thestival.

Στη συνέχεια, ο αυτόπτης μάρτυρας και ένοικος της πολυκατοικίας, περιέγραψε τη στιγμή που είδε μια ηλικιωμένη να βρίσκεται στον διάδρομο που είχε καπνούς. Η ίδια καταφέρει να βγει έξω, ενώ χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να νιώσει καλύτερα, καθώς η καπνοί ήταν πυκνοί και βρισκόταν σε κλειστό χώρο.

Όπως δήλωσε κάτοικος διπλανής οικοδομής, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στο σημείο.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved