ΕΛΛΑΔΑ

Κως - Δολοφονία Αναστάζια: Δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

Κως - Δολοφονία Αναστάζια: Δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές

Κως - Δολοφονία Αναστάζια: Ποινική δίωξη για βιασμό ασκήθηκε στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές - Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια, καθώς, μετά τη συμπληρωματική δίωξη στον βασικό κατηγορούμενο, παραιτήθηκε ο δικηγόρος του, Ζαφείρης Δρόσος.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος διορίστηκε αυτεπάγγελτα και αποφάσισε να παραιτηθεί, από την υπόθεση έπειτα κι από τις νέες διώξεις σε βάρος του μέχρι πρότινος εντολέα του.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του δικηγόρου:

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη γι αυτό το τραγικό συμβάν που τους επιφύλαξε η ζωή.

Εν συνεχεία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τίμησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό μου ώστε να παρασταθώ για λογαριασμό του κατηγορούμενου στην ανακριτική διαδικασία, για την κατηγορία της αρπαγής.


Ωσαύτως ενημερώνω τα ΜΜΕ να με συγχωρήσουν αν φάνηκα αγενής με τη στάση μου, δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό, όμως ήταν αδύνατο να τους παρέχω την οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία (μη ξεχνάτε η κατηγορία ήταν αρπαγή) ως προς τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία, αφού πρωτεύον και σημαντικότερο όλων είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας και το τεκμήριο αθωότητας.

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και σύμφωνα με την ερμηνεία των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων, κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που έχει διαπράξει δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού.

Ο δικηγόρος είναι λειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλει να την υπηρετεί. Στην άσκηση του επαγγέλματός του πρέπει να είναι και να αισθάνεται ανεξάρτητος. Στην εν γένει επαγγελματική του δράση και την κοινωνική του συμβίωση, οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία.

Συμπάσχω με την οικογένεια όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και βιασμού.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.

Ζαφείρης Δρόσος».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική δίωξη και για βιασμό ασκήθηκε στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό.

Με βάση την αξιοποίηση των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, εκτός από την ποινική δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση που ασκήθηκε στον 32χρονο, πλέον κατηγορείται και για βιασμό της 27χρονης κοπέλας.

Σημειώνεται πως σήμερα είναι προγραμματισμένο ο 32χρονος να βρεθεί ενώπιον της εισαγγελέως στην Κω, προκειμένου να του απαγγελθεί και η συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Υπάρχει δε η πληροφορία ότι ο 32χρονος ενδεχομένως να ζητήσει νέα προθεσμία να απολογηθεί για τη νέα ποινική δίωξη σε βάρος του, σύμδωνα με όσα ανέφερε ο Alpha.

Πλέον ο κλοιός στενεύει ασφυκτικά γύρω από τον 32χρονο κατηγορούμενο ο οποίος φέρεται να σκότωσε την άτυχη κοπέλα σε χωράφι εκτός του σπιτιού του, κάτι που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ απομακρύνει το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου στο STAR, η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος έδρασε μόνος του, σε αντίθεση με όσα εξέταζε αρχικά για τον θάνατο της άτυχης κοπέλας από την Πολωνία.

«Οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι το έγκλημα έγινε στο σπίτι οπότε θα ήταν αδύνατο ο 32χρονος να μεταφέρει μόνος του τη σορό σε τέτοια απόσταση χωρίς να έχει στη διάθεση του κάποιο μεταφορικό μέσο. Αυτό το σενάριο άρχισε να φεύγει από το προσκήνιο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η εικόνα που έχουν οι Αρχές για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στην Κω, ξεκαθάρισε χάρη στο βιντεοληπτικό υλικό αλλά και το στίγμα των κινητών του θύματος και του κατηγορούμενου από το Μπαγκλαντές.

Συνδέοντας τα παραπάνω στοιχεία αλλά και καταθέσεις - «κλειδιά», όπως αυτή του Πακιστανού συγκατοίκου του 32χρονου, επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά ότι το έγκλημα έγινε εκτός σπιτιού.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μετά την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται ότι ταυτοποιήθηκε το DNA της άτυχης 27χρονης, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ενσωματωθούν στην δικογραφία.

Στην εισαγγελέα ο 32χρονος - Αρνείται τα πάντα

Την ίδια ώρα, ενώπιον της εισαγγελέως είναι προγραμματισμένο να βρεθεί ο 32χρονος προκειμένου να του απαγγελθεί η νέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της Αναστάζια.

Ο ίδιος επιμένει να αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία για αρπαγή, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με την 27χρονη Αναστάζια στο σπίτι του, λέγοντας: «Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε ‘έλα να με πάρεις’. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας της 27χρονης αναφέρει από την πλευρά του ότι υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων στην δολοφονία του παιδιού του. Όπως δήλωσε: «Δεν ήταν ένας ο δράστης, ήταν περισσότεροι. Ο άντρας από το Μπαγκλαντές είναι ο βασικός ένοχος αλλά ήταν και κάποιος άλλος που βοήθησε στη μεταφορά της σορού. Κάποιος τον βοήθησε να μεταφέρει τη σορό από ένα μέρος στο άλλο».

«Το σώμα δεν ήταν εύκολο να εξεταστεί»

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA ανέφερε επίσης πως το σώμα της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί.

«Ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα. Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες. Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας. Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε. Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να την βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να την βρει».

Αδερφός Αναστάζια για τον 32χρονο: «Δεν θέλω να μιλήσω με αυτόν τον άχρηστο»

Να μάθει όλη την αλήθεια για τη δολοφονία της Αναστάζια αλλά και να τιμωρηθεί εκείνος που της αφαίρεσε τη ζωή στην Κω, ζητά η οικογένεια της άτυχης 27χρονης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωϊνό» ο αδερφός της Αναστάζια τόνισε πως υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση, την οποία προτείνει να αναλάβει η εισαγγελία της Πολωνίας.

«Για μένα το θέμα παραμένει ασαφές. Ελπίζω ότι η υπόθεση θα έρθει στα χέρια της πολωνικής εισαγγελίας και θα χειριστεί αυτή την υπόθεση. Γιατί εμείς ως οικογένεια δεν έχουμε ιδιαιτερότητες. Και θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για να αναπαυτεί η αδερφή μου, εν ειρήνη γνωρίζοντας ότι αυτοί οι έκφυλοι δε θα δολοφονήσουν άλλη γυναίκα», ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για τον 32χρονο κατηγορούμενο από το Μπαγκλαντές είπε: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω με αυτό τον άχρηστο. Θέλω να του ασκηθεί η πιο σκληρή ποινή. Καλό θα ήταν η Ελληνική Αστυνομία να ξεκινήσει δουλειά κι αν δεν μπορεί, ας παραδώσει την υπόθεση στην Πολωνική Εισαγγελία».

Παράλληλα μίλησε για τη μητέρα του στην οποία δεν επετράπη να αναγνωρίσει την 27χρονη: «Η μαμά μου δεν είδε ούτε το σώμα αλλά ούτε και κάποιο προσωπικό αντικείμενο της αδελφής μου, όπως για παράδειγμα κάποιο ρούχο της ή οτιδήποτε θα μπορούσε να ήταν της Αναστάζια», δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

Τέλος, συγκίνησε περιγράφοντας τι κρατάει από την Αναστάζια: «Αυτό τον σταυρό... και κάθε φορά που τον κρατάω και τον σφίγγω μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό... Δικαιοσύνη», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις