ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Πώς «έδεσαν» τον 32χρονο για τη δολοφονία της Αναστάζια

Κως, δολοφονία

Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος, που έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για αρπαγή, είναι το πρόσωπο που δολοφόνησε την Αναστάζια στις Αλυκές της Κω

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, το βράδυ με τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές να κατηγορείται πλέον και για ανθρωποκτονία αλλά να αρνείται τα πάντα.

Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος, που έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για αρπαγή, είναι το πρόσωπο που δολοφόνησε την Αναστάζια στις Αλυκές της Κω.

Τα στοιχεία που «έδεσαν» τη δολοφονία

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης κατάφεραν να πάρουν βίντεο που δείχνει τις κινήσεις του 32χρονου και της 27χρονης, τις κρίσιμες ώρες πριν και μετά το έγκλημα.

Στο βίντεο, που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται ο 32χρονος να φεύγει από το σπίτι, όπου διέμενε, μαζί με την Αναστάζια, με κατεύθυνση το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Αυτό το νέο εύρημα που έχουν οι Αρχές επιβεβαιώνει ουσιαστικά και τη μαρτυρία του συγκάτοικου του 32χρονου, ο οποίος είπε ότι ζήτησε από τον Μπαγκλαντεσιανό να φύγει από το σπίτι με την Αναστάζια. Σύμφωνα, πάντως, με το MEGA, ο Μπαγκλαντεσιανός φέρεται να δολοφόνησε την 27χρονη στο εγκαταλελειμμένο κτήριο και να τη μετέφερε από εκεί στο χώρο που τη βρήκαν νεκρή.

Οι κινήσεις μετά τη δολοφονία και το κινητό

Οι αστυνομικοί που παρακολούθησαν τις κινήσεις του 32χρονου, όπως καταγράφονται στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, εντοπίζοντας σημεία που «επιβεβαιώνουν» την ενοχή του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο Μπαγκλαντεσιανός να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά πάλι μόνος του τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις του 32χρονου από την ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου τόσο του ίδιου όσο και της 27χρονης Αναστάζια.

Πιο συγκεκριμένα, το στίγμα από το κινητό του 32χρονου δείχνει ότι έκανε διάφορες κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή για να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου εντοπίστηκε η νεκρή Αναστάζια.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που εξέτασαν το κινητό του θύματος διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε προλάβει να σβήσει σημαντικά δεδομένα, όπως προσωπικά στοιχεία και κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της, πριν βγάλει την κάρτα SIM και το πετάξει σε ένα σπίτι στην περιοχή.

Αυτό είναι το σπίτι στην Κω που δολοφονήθηκε η Αναστάζια

Οι Αρχές εντόπισαν το μισογκρεμισμένο κτήριο, όπου φέρεται να δολοφονήθηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω και εντόπισαν ένα παπούτσι, μπλουζάκι και τα τσιγάρα της 27χρονης. Κλιμάκιο της Ασφάλειας έφτασε στο μισογκρεμισμένο σπίτι στο χωράφι όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της 27χρονης Αναστάζια.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτό είναι το μέρος όπου φέρεται να δολοφονήθηκε η άτυχη κοπέλα από τον 32χρονο με καταγωγή από το Μπαγκλαντές. Οι Αρχές περισυνέλλεξαν στοιχεία που το αποκαλύπτουν.

Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο έχει σπάσει ένας φράχτης και υπάρχουν φρέσκα σπασίματα από το βάρος. Από αυτό το σημείο και ενώ η 27χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, ο 32χρονος την ανέβασε στο μηχανάκι και ξεκίνησαν τη διαδρομή προς το σημείο όπου βρέθηκε τελικά η σορός της. Σε αυτή τη διαδρομή, βρήκαν το παπούτσι, το μπλουζάκι και τα τσιγάρα της 27χρονης κοπέλας.

«Δεν γνωρίζουμε αν τη βίασε»

«Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό και από τα μηνύματα που πήραμε σήμερα από το κινητό, προσπαθούμε να δούμε εάν έγινε κάποια στάση πριν το σημείο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας. Όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση δεν έχουμε ακόμα εικόνα από την ιατροδικαστική έκθεση» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο MEGA.

«Δεν ξέρουμε ακόμα εάν έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε η κοπέλα, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως είτε προσπάθησε να τη βιάσει είτε τελικά τα κατάφερε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε πως η Αναστάζια συνάντησε για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές και δεν φαίνεται από το κινητό της κοπέλας να είχαν στο παρελθόν επικοινωνία.

«Υπάρχει μία επικοινωνία με τον σύντροφό της λίγο αφότου έφτασε στο σπίτι του 32χρονου. Φαίνεται πως η κοπέλα ανησυχεί και επικοινωνεί με τον σύντροφό της για να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε από την αρχή συγκεκριμένα πράγματα ως προς τις κινήσεις του, τα οποία δεν προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Ο συγκάτοικος του έχει βοηθήσει πάρα πολύ την έρευνα των Αρχών. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν τη δικογραφία, που έφτασε σήμερα στον εισαγγελέα. Αφορούν τόσο τα κινητά θύτη και θύματος και όσο και τα αποτέλεσμα γενετικού υλικού».

Κως: «Η μυρωδιά γινόταν όλο και πιο έντονη» - Ανατριχιάζει η εθελόντρια που εντόπισε την Αναστάζια

Συγκλονίζει η εθελόντρια της Πυροσβεστικής που εντόπισε τη σορό της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε σακούλα καλυμμένη από κλαδιά

Το σημείο είχε ερευνηθεί και τις προηγούμενες ημέρες από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δεν είχαν εντοπίσει την εξαφανισμένη κοπέλα.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις», είπε η εθελόντρια μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε πως με ένα κοντάρι έσκαψε στο χώμα από τα βράχια όπου βρισκόταν. «Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια», τόνισε.

Αμέσως ζήτησε βοήθεια, από μια εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά.

Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του άγριου εγκλήματος.