ΕΛΛΑΔΑ

Τρία περιστατικά παραμέλησης ανηλίκων μέσα σε δύο μέρες

Τρία περιστατικά παραμέλησης ανηλίκων μέσα σε δύο μέρες
Pixabay

Πώς ένας γονιός φτάνει στο σημείο να παραμελήσει το ίδιο του το παιδί

Τρία περιστατικά εγκατάλειψης ανηλίκων είχαμε τις δύο τελευταίες μέρες. Τα μικρά παιδιά βρέθηκαν να περιπλανιούνται μόνα τους από περαστικούς. Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στους γονείς τους για παραμέληση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ένα 7χρονο κοριτσάκι περιφερόταν μόνο του στην περιοχή του Ρέντη. Ευτυχώς, το είδε ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΣΥ, που σταμάτησε το λεωφορείο και πήγε κοντά του, αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιος που να το συνοδεύει και ειδοποίησε την Άμεση Δράση. Αστυνομικοί εντόπισαν την 25χρονη μητέρα της, την οποία και συνέλαβαν.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα στις 22:00 το βράδυ. Ένα μόλις τριών χρόνων παιδάκι βρήκαν περαστικοί στη Λεωφόρο Ιωνίας, οι οποίοι το πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Λίγο μετά, συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού 35 και 36 ετών με καταγωγή από τη Γεωργία. Η δικαιολογία που είπαν στους αστυνομικούς ήταν ότι «το παιδί απομακρύνθηκε από κοντά μας, χωρίς να το καταλάβουμε».

Στη Θεσσαλονίκη, μια μητέρα 37 ετών άφησε το μόλις ενός έτους παιδί της μόνο του στο σπίτι. Γείτονες που επί ώρα άκουγαν το παιδί να κλαίει, ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε την 37χρονη.

Πώς ένας γονιός φτάνει στο σημείο να παραμελήσει το ίδιο του το παιδί

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου εξήγησε, μιλώντας στο Star, πώς ένας γονιός φτάνει στο σημείο να παραμελήσει το ίδιο του το παιδί.

«Το άγχος, οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας, η ηλικία στην οποία γίνεσαι γονιός και φυσικά το ότι δουλεύουμε και οι δύο, επιβαρύνουν καθημερινά το δικό μας πρόγραμμα με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είμαστε προσεκτικοί. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας του καθενός από εμάς. Όταν λοιπόν πάρουμε αυτή την μεγάλη απόφαση, χρειάζεται να είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι και να καταλάβουμε πως μία ανθρώπινη ζωή εξαρτάται πλήρως από εμάς» είπε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση σπείρας κακοποιών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Λάρισα: Παραλίγο να επαναληφθούν τα Τέμπη – Δύο τρένα στην ίδια γραμμή

Ρόδος: Συνελήφθη 23χρονος για βιασμό 20χρονης στο Φαληράκι