ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Είχε πρηστεί το χέρι της», λέει ο πατέρας της 4χρονης που δάγκωσε οχιά

Βόλος: «Είχε πρηστεί το χέρι της», λέει ο πατέρας της 4χρονης που δάγκωσε οχιά

Βόλος: Νεότερα για την υγεία της 4χρονης που τη δάγκωσε οχία - Τι δήλωσε ο πατέρας της

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 4χρονης από το Βόλο την οποία δάγκωσε οχιά με αποτέλεσμα να πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η 4χρονη βρίσκεται εκτός MΕΘ έπειτα από την εσπευσμένη διακομιδή της στο Ιπποκράτειο, από νοσοκομείο της Λάρισας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στον Βόλο, όταν η 4χρονη βρίσκονταν μαζί με τη γιαγιά του στον προαύλιο χώρο μιας εκκλησίας. Η γιαγιά σκούπιζε τον προαύλιο χώρο και το κοριτσάκι θέλοντας να τη βοηθήσει προσπάθησε να καθαρίσει κάποιες πευκοβελόνες.

Η οχιά ήταν κρυμμένη μέσα στις πευκοβελόνες και το κακό δεν άργησε να συμβεί καθώς δάγκωσε το μικρό κοριτσάκι στην παλάμη, με την 4χρονη έντρομη να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια τη γιαγιά του.

Ώρες αγωνίας και για τους γονείς του παιδιού, με τον πατέρα της μικρής να δηλώνει ότι «είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε για το σώμα».

«Οι γιατροί λένε ότι η κατάστασή της είναι στάσιμη, κάνουν μικρές δόσεις από αντίδοτο», είπε στον Alpha ο πατέρας της 4χρονης, ενώ εξηγώντας πως συνέβη το περιστατικό είπε: «Καθάριζε η γιαγιά της μία αυλή μιας εκκλησίας και πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω και τη δάγκωσε. Οι πευκοβελόνες ήταν πάνω σε τσιμέντο, όχι σε χώμα. Πήγε να τη βοηθήσει να τις πιάσει με το χέρι και τη δάγκωσε».

«Ήταν οχιά, τη δάγκωσε στην παλάμη», σημείωσε ο ίδιος. «Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ήταν το πιο κοντινό, από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο, από τον Βόλο στον πανεπιστημιακό Λάρισας και από τη Λάρισα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης».

«Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε για το σώμα», σημείωσε και εξήγησε ότι δεν της είχε χορηγηθεί ακόμα αντιοφικός ορός.

Τι λέει ο πατέρας της 4χρονης

Ερώτηση: Πήρα να ρωτήσω σε τι κατάσταση βρίσκεται το κοριτσάκι σας

Απάντηση: Ακόμα στάσιμη, δεν μας έχουν πει κάτι οι γιατροί

Ερώτηση: Οι γιατροί τις σας λένε για την κατάστασή του;

Απάντηση: Ότι είναι στάσιμη και κάνουν μικρές δόσεις με το αντίδοτο

Ερώτηση: Πώς το παιδί δαγκώθηκε από το φίδι;

Απάντηση: Καθάριζε η γιαγιά της την αυλή της εκκλησίας και πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω και την τσίμπησε. Οι πευκοβελόνες ήταν πάνω σε πλάκα και όχι στο χώμα

Ερώτηση: Τι φίδι ήταν;

Απάντηση: Οχιά. Τη δάγκωσε στην παλάμη. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ήταν το πιο κοντινό από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Από τον Βόλο στο Πανεπιστημιακό Λάρισας και από τη Λάρισα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και (το οίδημα) προχωρούσε προς το σώμα.