ΕΛΛΑΔΑ

Σέριφος: Καρχαρίας αιφνιδίασε ψαράδες - Βίντεο

Σέριφος: Καρχαρίας αιφνιδίασε ψαράδες - Βίντεο

Σύμφωνα με ειδικό πρόκειται για γλαυκοκαρχαρία που βρέθηκε κοντά στη Σέριφο

Ένας καρχαρίας πέρασε δίπλα από μία παρέα ψαράδων στην Σέριφο και εκείνοι αιφνιδιάστηκαν και έπειτα τον κατέγραψαν σε βίντεο.

Ο εν λόγω καρχαρίας φαίνετια πως έκανε την εμφάνισή του στα ανοιχτά του Γορμπιά, μία βραχώδη βραχονησίδα των Κυκλάδων η οποία βρίσκεται Νοτιανατολικά έξω από τον όρμο Καλού Αμπελιού και σε απόσταση 80 μέτρων από την ακτή.

Το βίντεο με την εμφάνιση καρχαρία στη Σέριφο, προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Πάντως, για την εμφάνιση καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες μίλησε στην εκπομπή και ο καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ, ιχθυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας, δίνοντας, δε, και οδηγίες αναφορικά με το τι πρέπει να κάνει κάποιος αν έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία.

Σύμφωνα με τον ειδικό, πιθανότατα στη συγκεκριμένη περίπτωση να επρόκειτο για γλαυκοκαρχαρία, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

«Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι δεν τους συναντάμε συχνά. «Υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στο Αιγαίο. Ελάχιστη η πιθανότητα να δαγκώσει άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βιολογίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίκληρας, αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι να μην προκαλέσει και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή.

Σχετικές ειδήσεις