ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: Πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία

Νέα Ιωνία: Πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία
Mega TV

Από θαύμα σώθηκε ένα 11χρονο παιδί στη Νέα Ιωνία, όταν έπαθε ηλεκτροπληξία αγγίζοντας κολώνα φωτισμού στην οποία εξείχαν γυμνά καλώδια.

Από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε μια μεγάλη τραγωδία στη Νέα Ιωνία την προηγούμενη Πέμπτη (29/6). Ένα 11χρονο αγόρι έπαιζε με τους φίλους του, όταν ακούμπησε μία κολώνα φωτισμού. Σε αυτή, προεξείχαν γυμνά καλώδια με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Η μητέρα του παιδιού έσπευσε να το βοηθήσει και να το μεταφέρει σε γιατρό. Μάλιστα, ο καρδιολόγος που εξέτασε το παιδί, είπε πως ο 11χρονος σώθηκε από… θαύμα.

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου υποστήριξε πως θα ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη από ηλεκτρολόγο έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

«Οι γονείς είναι συγκλονισμένοι, δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το περιστατικό. Ο 11χρονος Κωνσταντίνος αναρρώνει μια χαρά, είναι καλά στην υγεία του. Όλα τα δεδομένα για το πώς θα κινηθούμε είναι ανοιχτά. Για μας το σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή να γίνει μία διερεύνηση του θέματος. Θα ζητήσουμε ηλεκτρολογική πραγματογνωμοσύνη. Τα δεδομένα είναι ότι το παιδί υπέστη μία σοβαρή ηλεκτροπληξία από την οποία θα μπορούσε να επέλθει θάνατος. Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι οι συγκεκριμένες κολώνες για τον οδοφωτισμό ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου», είπε στο Mega η κ. Αλεξάνδρα Παππά.

«Τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν πολύ απλά. Από την οικογένεια η μητέρα το πήγε με το ΙΧ της στο νοσοκομείο, και όχι με το ΕΚΑΒ. Ο δήμος δεν επικοινώνησε ούτε με τη μητέρα ούτε με τον πατέρα του 11χρονου. Στην αρχή έκαναν μια δήλωση ότι ήταν ένα περιστατικό βανδαλισμού, και ότι θα γίνουν μηνύσεις κατά αγνώστων και τώρα τελευταία, χθες, δήλωσαν ότι αυτό είναι ένα πολιτικό πρόσχημα για τις εκλογές. θέλω να πιστεύω ότι θα τηρήσουν υπεύθυνη στάση», πρόσθεσε.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Η μητέρα του ανήλικου μίλησε στον ANT1 όπου ανέφερε για το περιστατικό: «Παίζανε μπάλα πολλά παιδιά, κάποια στιγμή φώναξαν όλα τα παιδιά “ο Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος….”, τον βλέπω, ήταν διπλωμένος στην μέση, έκλαιγε, τον “τίναξε το ρεύμα”, έκλαιγε και έλεγε “πονάω, πονάω”. Δεν μπορούσε να ανασάνει καλά, είχε δύσπνοια. Από πίσω μου είπε ότι έπιασε την κολώνα και τινάχτηκε από ρεύμα».

Το αγόρι, όπως περιγράφει η μητέρα του, έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Γονείς και περίοικοι έτρεξαν να βοηθήσουν, με τον 11χρονο να παραπονείται για πόνους στην καρδιά.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το παιδί σε νοσοκομείο.

«Του έκαναν τριπλεξ καρδιογράφημα, τον κράτησαν για παρακολούθηση μια ημέρα. Σε χώρους που παίζουν παιδιά, πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί. Εάν ήταν μικρότερος θα είχε πρόβλημα. Όποιος είναι υπεύθυνος να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε η μητέρα του, προσθέτοντας πως σύμφωνα με γιατρό, η σωματοδομή του παιδιού απέτρεψε τα χειρότερα.

Με μηνύσεις στην οικογένεια αναμένεται να απαντήσει ο Δήμος

Από την πλευρά του, ο Δήμος Νέας Ιωνίας, που είναι υπεύθυνος για την παιδική χαρά, υποστηρίζει ότι στην συγκεκριμένη κολώνα δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι μικρό παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία, την στιγμή που κατόπιν ελέγχου που διενέργησε η αρμόδια υπηρεσία, δεν υπάρχει καν ρεύμα!».

«Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη», αποκάλυψε η Δήμαρχος, ενώ και η οικογένεια του 11χρονου αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.