ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος - Άδωνις Γεωργιάδης: «Εξετάζουμε τα ζητήματα ασφαλείας του εργαζόμενου»

Ρόδος - Άδωνις Γεωργιάδης: «Εξετάζουμε τα ζητήματα ασφαλείας του εργαζόμενου»

Ρόδος: Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται σερβιτόρος σε beach bar να πηγαίνει την παραγγελία στους πελάτες σχεδόν... κολυμπώντας.

Όλα τα βλέμματα έχει μαγνητίσει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει έναν σερβιτόρο σε beach bar να πηγαίνει την παραγγελία στους πελάτες σχεδόν... κολυμπώντας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το σερβιτόροκολυμβητή, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του beach bar διαβεβαίωσε πως ο εργαζόμενος είναι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Την επιχείρηση στήριξαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του beach bar, όμως το εργατικό κέντρο της Ρόδου κάνει λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην τηλεόραση του MEGA και υπογράμμισε πως το υπουργείο εξετάζει εάν τηρήθηκαν οι κανονισμοί κι εάν ο υπάλληλος εργαζόταν με ασφάλεια.

«Είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δε υπάρχει επικείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο», τόνισε.

«Εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας «ξεσκόνιζαν» την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας αφορούν τις πλωτές καταστασκευές.

Εκείνο που απασχολεί το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου, είναι οι ανθρώπινες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει πως οι κανονισμοί θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Σχετικές ειδήσεις