ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: Συνελήφθη ανυπότακτος που είναι και μέλος σπείρας που είχε ξηλώσει 175 μετασχηματιστές

Καρδίτσα: Συνελήφθη ανυπότακτος που είναι και μέλος σπείρας που είχε ξηλώσει 175 μετασχηματιστές

Ο συλληφθέντας θα παραπεμφθεί άμεσα στην στρατιωτική δικαιοσύνη, αφού απολογηθεί στον ανακριτή Καρδίτσας για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Σχεδόν δέκα μέρες, από τις 26 Ιουνίου 2023, καταζητούνταν δυο «κυνηγοί» χαλκού οι οποίοι είχαν διαφύγει από την καταδίωξη αστυνομικών στην Καρδίτσα, την στιγμή που τέσσερις συνεργοί τους είχαν συλληφθεί.

Όλοι τους είχαν λεηλατήσει 175 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η..

Ένας, λοιπόν εκ των δύο που αναζητούνταν εντοπίστηκε και συνελήφθη την Κυριακή, 2 Ιουλίου, κατά τις βραδινές ώρες λόγω του ότι δεν υπηρέτησε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του.

Σε βάρος του εκκρεμούσε έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας για ανυποταξία, αλλά και ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καρδίτσας για διακεκριμένη κλοπή μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και για απείθεια.

Ο συλληφθέντας θα παραπεμφθεί άμεσα στην στρατιωτική δικαιοσύνη, αφού απολογηθεί στον ανακριτή Καρδίτσας για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν εντοπιστεί να μετακινούνται με δύο αυτοκίνητα. Σε σήμα των αστυνομικών αρχών δεν σταμάτησαν για έλεγχο και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη. Το ένα, ωστόσο, αυτοκίνητο είναι δυνατό να ακινητοποιηθεί. Στο αυτοκίνητο επενέβαιναν τέσσερις επιβάτες οι οποίοι συνελήφθησαν. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν επτά πηνία χαλκού συνολικού βάρους 510 κιλών και έξι κομμάτια καλωδίων συνολικού βάρους 80 κιλών.

Τα ευρύματα, όπως αποδείχθηκε, τα είχαν ξηλώσει από τρεις μετασχηματιστές προκαλώντας ζημιά ύψους 35.000 ευρώ. Στην πορεία, δε, της προανάκρισης προέκυψε ότι από τις 14 Ιανουαρίου είχαν λεηλατήσει άλλους 172 μετασχηματιστές κλέβοντας χαλκό συνολικής αξίας 1.031.800 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις