ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Ξεφεύγει το μέτωπο στο Αλιβέρι – Βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά στην Εύβοια: Ξεφεύγει το μέτωπο στο Αλιβέρι – Βίντεο και φωτογραφίες
Newsbomb.gr

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μηλάκι Αλιβερίου στην Εύβοια το βράδυ της Πέμπτης (6/7).

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στην περιοχή Μηλάκι του δήμου Αλιβερίου - Κύμης στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά λόγω του ότι οι φλόγες κατευθύνονται σε ορεινό όγκο και δύσβατο, έγινε αμέσως μεγάλη κινητοποίηση επιχείρησε μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και ένα αεροσκάφος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κατάσταση, πάντως, αυτή την ώρα δείχνει αρκετά δύσκολη καθώς παρότι δεν απειλούνται κατοικίες το μέτωπο δεν φαίνεται να περιορίζεται.

Αντίθετα, όσο περνάει η ώρα η εικόνα που αποτυπώνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες δείχνουν πως η φωτιά αρχίζει να ξεφεύγει προς δύσβατη περιοχή σε ορεινό όγκο.

Μάλιστα, οι κάτοικοι του Αλιβερίου και του Καράβου, παραμένουν ανάστατοι καθώς παρατηρούν τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη για αρκετή ώρα και παρά το γεγονός ότι απευθύνονται διαρκώς στην πυροσβεστική δεν βλέπουν βελτίωση του μετώπου.

Σχετικές ειδήσεις