ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: «Φοβήθηκε και αγανάκτησε» - Μαρτυρία για τον ηλικιωμένο που πυροβόλησε τρεις ανήλικους

Χαλκιδική: «Φοβήθηκε και αγανάκτησε» - Μαρτυρία για τον ηλικιωμένο που πυροβόλησε τρεις ανήλικους

Χαλκιδική: Έχασε την ψυχραιμία του λένε για τον ηλικιωμένο που «παρενοχλήθηκε» από τρεις ανήλικους εναντίον των οποίων άνοιξε πυρ με καραμπίνα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/7)στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όταν ένας ηλικιωμένος πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον τριων ανηλίκων επειδή τον «ενοχλούσαν».

Η τοπική κοινωνία παραμένει ανάστατη καθώς τα τρία παιδιά ηλικίας 17, 17 και 15 ετών τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Μιλώντας στο GRTimes.gr o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, Γιάννης Πετράκης δήλωσε ότι οι ανήλικοι «παρενοχλούσαν τον ηλικιωμένο για να ''περάσουν'' την ώρα τους».

«Ο ηλικιωμένος (80 ετών), είναι σίγουρο ότι παρενοχλήθηκε από τα παιδιά, που το έκαναν για πλάκα, αλλά αυτός τρόμαξε, έβγαλε το κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχε άδεια και τα πυροβόλησε από απόσταση. Τον είχαν ξαναενοχλήσει και μάλλον αγανάκτησε, φοβήθηκε, είναι μεγάλος και σε ηλικία και έβγαλε την καραμπίνα», τονίζει ο κ. Πετράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο.

Οι γονείς των ανηλίκων είναι τρομαγμένοι μετά το περιστατικό και την ίδια ώρα, όπως σημειώνει στο GRTimes.gr o κ. Πετράκης ο 80χρονος χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, ενώ η κοινότητα είχε ενημερώσει αρκετές φορές για την κατάστασή του. «Είχαμε ενημερώσει και την Αστυνομία ότι χρειαζόταν βοήθεια, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε. Γενικότερα, δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκιδική που πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο 3 ανήλικους.

Συνελήφθη σήμερα (7 Ιουλίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, που πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο τρεις ανήλικους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, βρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ανηλίκων, που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.

Επίσης, κατά την άφιξη των αστυνομικών πυροβόλησε στον αέρα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και 14 φυσίγγια.

Οι τραυματίες ανήλικοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου».