ΕΛΛΑΔΑ

Καβούρι: Τα λεπτά της τραγωδίας – Οι διασώστες πάλεψαν αλλά ο 6χρονος πέθανε

Καβούρι: Τα λεπτά της τραγωδίας – Οι διασώστες πάλεψαν αλλά ο 6χρονος πέθανε
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Καβούρι: Τραγωδία  το απόγευμα του Σαββάτου (15/7) με ένα παιδί έξι ετών να ανασύρεται χωρίς αισθήσεις από τη θάλασσα. Τεράστιες προσπάθειες από τους διασώστες για να σωθεί, χωρίς αποτέλεσμα. Συνελήφθησαν οι γονείς.

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην παραλία Μεγάλο Καβούρι το απόγευμα του Σαββάτου (15/7), όταν ένα παιδί μόλις 6 ετών ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, με την κλήση στο 166 να καταγράφεται στις 18:01, για το περιστατικό στην περιοχή «τρύπια βάρκα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα σε οκτώ λεπτά από την κλήση, στην παραλία έφτασε τόσο ασθενοφόρο όσο και μία μονάδα του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες αποφάσισαν άμεση διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο», στη Βούλα, ενώ σε όλη τη διάρκεια της διακομιδής που διήρκησε 16 λεπτά, έκαναν ΚΑΡΠΑ στο παιδί για να μπορέσουν να το επαναφέρουν.

Οι αγωνιώδης και τεράστιες προσπάθειες που έκαναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, δυστυχώς, δεν είχαν αποτέλεσμα. Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε και ο θάνατός του.

Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας ενώ έχουν συλληφθεί και οι δύο γονείς για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Παράλληλα, έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του 6χρονου, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.