ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λουτράκι: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Κόρινθο

Φωτιά στο Λουτράκι: Νέο μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Κόρινθο

Σε εξέλιξη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Λουτράκι

Νέα εντολή εκκένωσης έδωσε η Πυροσβεστική μέσω του 112 για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (17/7) στο Λουτράκι.

Η Πυροσβεστική ζητά από τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισος να κατευθυνθούν προς την Κόρινθο.

Φωτιά στο Λουτράκι: Εκκενώνεται το γηροκομείο «Ελπίς»

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος».

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λουτράκι και έχει πάρει διαστάσεις.

Συγκεκριμένα έχει διακοπέι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου από τον κόμβο Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λουτράκι παρουσίασε αναζωπύρωση, ενώ, καίγονται τα πρώτα σπίτια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει και η ΕΡΤ.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά η αθλητική κατασκήνωση Sport Camp λόγω της φωτιάς που «ξέσπασε» νωρίτερα σήμερα (17/07) σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κλειστό γήπεδο της πόλης «Γαλανόπουλος», σύμφωνα με πληροφορίες.