ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων
EUROKINISSI.

Λίγο μετά τις 11:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφθασε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου ενημερώνεται για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα μας.

Στις 11:43, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έφθασε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου ενημερώνεται από τους αρμόδιους για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη χώρα μας.

Μία ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός αποχώρησε.

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Εκκενώνονται σπίτια, μήνυμα από το «112»

Άλλη μία μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε το πρωί (19/07) στη Νέα Πέραμο, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα και να πλησιάζουν κατοικημένη περιοχή και κτηνοτροφικές μονάδες. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο επιδεινώνουν την –ήδη εξαιρετικά δύσκολη– κατάσταση. Σπίτια εκκενώνονται, καθώς οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το «112».

Στο μήνυμα, τονίζεται ότι «αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή, Κανδήλι και Λεωφόρο Καταδρομών, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Φωτιά στη Ρόδο: Βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από τα πρώτα σπίτια, ύστερα από επικίνδυνη αναζωπύρωση

Νέα, δυσάρεστη εξέλιξη αναφορικά με την πυρκαγιά στη Ρόδο, καθώς υπήρξε επικίνδυνη αναζωπύρωση στην περιοχή του Απόλλωνα, προς το χωριό Έμπονα. Επίσης, υπάρχουν ακόμη δύο μικρές εστίες φωτιάς. Ο ουρανός της Ρόδου έχει «μαυρίσει», ενώ, το «πύρινο μέτωπο» βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά από τα πρώτα σπίτια. Στο σημείο, επιχειρούν έξι αεροσκάφη. Υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμος Έμπονα προς Άγιο Ισίδωρο.

Σχετικές ειδήσεις