ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Καναντέρ στο Πλατανιστό Καρύστου

Πτώση Καναντέρ στο Πλατανιστό Καρύστου

Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε πριν λίγο στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στο Πλατανιστό Εύβοιας. 

Πτώση αεροσκάφους Canadair CL-215 που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια, σημειώθηκε πριν από λίγο.

Αγνοείται η τύχη του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη. Έρευνες πραγματοποιούν στην περιοχή ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν από τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά στην περιοχή.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος έπεσε σε χαράδρα και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τον εντοπισμό του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το καναντέρ επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος και ενδέχεται να χτύπσε σε δέντρο.

Λόγω της πτώσης του Canadair, ακυρώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Εργασιας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σχετικές ειδήσεις