ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Canadair: Θρήνος στα Χανιά - Στις 11 η κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά

Πτώση Canadair: Θρήνος στα Χανιά - Στις 11 η κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά

Στην κηδεία του σμηναγού Μουλά που έχασε τη ζωή του από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Πενθεί το Γαβαλοχώρι Αποκορώνου για τον πρόωρο χαμό του σμηναγού Χρήστου Μουλά, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του Canadair την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Σήμερα Παρασκεύη 28 Ιουλίου στις 11 το πρώι στον Ιερό Ναό Σέργιου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι, ο ήρωας πιλότος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην κηδεία.

Η Βουλή υιοθετεί το παιδί του

Όπως έγινε γνωστό, η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του 34χρονου κυβερνήτη.

Η πρακτική αυτή, όπως αναφέρει το zarpanews.gr εφαρμόζεται από την εποχή που Πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης (την περίοδο 1993 – 2004), και ειδικότερα το 1998, για παιδιά υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πυροσβεστικό Σώμα που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Αυτό που επί της ουσίας θα υπάρξει, θα είναι μια οικονομική ενίσχυση προς τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού (που παρεμπιπτόντως υπηρετεί κι αυτή την Πολεμική Αεροπορία), μέχρι το τέκνο τους να γίνει 18 ετών, και εάν σπουδάσει, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του.

Κοινόχρηστος χώρος θα λάβει το όνομα των δύο πιλότων

Το όνομα των δύο αδικοχαμένων πιλότων, αποφάσισε να δώσει σε κοινόχρηστο χώρο του χωριού, το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, συνεδρίασε εκτάκτως μετά την είδηση του θανάτου των δύο αεροπόρων στην Κάρυστο, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, η οικογένεια ενός εκ των οποίων, ήταν κάτοικος του Δήμου και αποφάσισε:

Να παραστεί σύσσωμο μετά του Δημάρχου Αποκορώνου, στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που θα γίνει στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου.

Να απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου επικήδειο λόγο και να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Να δώσει το όνομα των δυο πεσόντων αεροπόρων σε κοινόχρηστο χώρο (δρόμο ή πλατεία) της κοινότητας Γαβαλοχωρίου.

Να καταθέσει στέφανο στην μνήμη τους.

Τιμητικός τίτλος αντιπτεράρχου στους δύο πιλότους

Το γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας απένειμε και στους δυο το βαθμό του αντιπτεράρχου σε μια μικρή τελετή που ράγισε καρδιές στο Πεντάγωνο. Ακίνητη και σιωπηλή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στέκεται στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτηρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα όπλα σε ένδειξη φόρου τιμής.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα στρατιωτικό προσωπικό στα μπαλκόνια του ΥΠΕΘΑ κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής – στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας – για τους δύο ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης.

Στον σμηναγό Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Στεφανίδη απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτεράρχου

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, κατόπιν εισήγησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.