ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χίο: Βελτιωμένη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Φωτιά στη Χίο: Βελτιωμένη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο – Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών
Newsbomb.gr

Χίος: Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Χίο που καίει από το βράδυ της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Διευχά Χίου.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού. Η φωτιά ξέσπασε στη διασταύρωση Κατάβασης - Διευχών όταν ανεφλέγη αυτοκίνητο που προσέκρουσε στα πρανή του δρόμου. Ο οδηγός κρατείται με εισαγγελική εντολή και σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί στης Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες ενώ προς ώρας δεν απειλεί οικιστικό κομμάτι ωστόσο προληπτικά σήμερα λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Μυτιλήνη και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, οι νομοί Χίου, Σάμου και η Λέσβος είναι σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πώς προκλήθηκε το ατύχημα που προκάλεσε τη φωτιά

Στη σύλληψη του οδηγού που προξένησε το Τροχαίο στην περιοχή, με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα προχώρησαν οι Αστυνομικοί της Δ.Α. Χίου.

Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε τοιχίο και προξένησε την πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Για το περιστατικό ενεργήθηκε προανάκριση από ΑΤ Καρδαμύλων.

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

  1. Μια δικογραφια από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα
  2. Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

Σχετικές ειδήσεις