ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η αστυνομικός από τη Λάρισα: «Του είχα κάνει μήνυση στο παρελθόν»

Συγκλονίζει η αστυνομικός από τη Λάρισα: «Του είχα κάνει μήνυση στο παρελθόν»
Glomex

Λάρισα: Η 43χρονη αξιωματικής της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 53χρονο σύζυγό της και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της. «Παραμορφώθηκε το πρόσωπό μου», είπε η ίδια. «Θα τη σκότωνε», υποστηρίζει ο αδερφός της.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του άγριου ξυλοδαρμού της 43χρονης αστυνομικού από τον 53χρονο σύζυγό της, όπως την έδωσε η ίδια στην ΕΡΤ. Η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας μετά την επίθεση, όμως, ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα και η κατάστασή της εμφανίζεται βελτιωμένη.

Από την επίθεση που της έκανε ο σύζυγός της, η γυναίκα κατέληξε με σοβαρά τραύματα σε νεφρούς, σπλήνα, πλευρά αλλά και στο πρόσωπο το οποίο όπως η ίδια ανέφερε έχει παραμορφωθεί.

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς», είπε χαρακτηριστικά η 43χρονη και πρόσθεσε:

«Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Στο παρελθόν τον είχα μηνύσει για απειλή. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου».

«Τη χτυπούσε δύο ώρες, όλο το σπίτι είχε αίματα» λέει ο αδερφός της αστυνομικού

«Μου είπε "Νίκο με σκότωσε". Αυτός είχε δύο ώρες τη χτυπούσε. Από κάτω το νοικιάζει μία φίλη της που άκουσε "βοήθεια με σκοτώνει" και τότε κάλεσε την Αστυνομία» τόνισε ο αδερφός της αστυνομικού μιλώντας στο Star.

Και πρόσθεσε: «Όλο το σπίτι είχε αίματα λες και ήταν σφαγείο. Αν δεν καλούσε την Αστυνομία θα την σκότωνε, είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Μύτη σπασμένη, ζυγωματικά, σαγόνι διαλυμένο. Δεν ξέρω πόσα δόντια της έχει σπάσει, χτύπημα στην σπλήνα, στο νεφρό... Δεν αναγνωρίζεται το κορίτσι. Τον ήξερα τι άνθρωπος είναι και περίμενα "λέω θα γίνει κανένα κακό". Ζήλια, της έκανε τη ζωή πατίνι. Να μη βγει, πώς θα ντυθεί , πού θα πάει, γιατί άργησε».

«Αν αργούσε η Άμεση Δράση θα την είχε σκοτώσει»

Συγκλονιστική είναι και η δήλωση του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργου Καλλιακμάνη: «Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει».

Ψυχολόγοι της Αστυνομίας βρέθηκαν δίπλα στην αστυνομικό και στα δυο μικρά παιδιά της, που βρίσκονται με τη γιαγιά τους, η οποία δήλωσε: «Την απειλούσε ακόμη και ότι θα της πάρει τα παιδιά αν τον χώριζε. Η κόρη μου έκανε υπομονή για τα παιδιά. Δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να τον αφήσει, όμως αυτός την σκότωσε στο ξύλο».

Με την αστυνομικό επικοινώνησε ο Γιάννης Οικονόμου που ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.

Ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα».

Η Κική Κυργιώτη, μέλος της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας σημείωσε ότι όσο δεν υπάρχει κοινωνική πρόνοια, τόσο θα διαιωνίζονται αυτά τα περιστατικά.

Ο δράστης του ξυλοδαρμού συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία, και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Εν τω μεταξύ, μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, με τα στοιχεία να προκαλούν απογοήτευση και οργή.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στη Λάρισα και μόνο μέσα στον Ιούλιο είχαμε 35 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν ότι υπάρχει κλιμάκωση, ενώ στα περισσότερα περιστατικά δράστης είναι ο σύζυγος ή ο ερωτικός σύντροφος των γυναικών.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 5.694 περιπτώσεις, ενώ την ίδια περίοδο πέρσι ήταν 5.139, διπλάσιες σε σχέση με το 2021.

Η αστυνομία συμβουλεύει τα θύματα να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν μήνυμα στο 100 ή να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Σχετικές ειδήσεις