ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι πήγε να βάλει τη φωτιά στον Άγιο Στέφανο ο 87χρονος εμπρηστής

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι πήγε να βάλει τη φωτιά στον Άγιο Στέφανο ο 87χρονος εμπρηστής
Glomex / Open TV

Ένας 87χρονος άνδρας συνελήφθη τη στιγμή που έβαζε φωτιά στον Άγιο Στέφανο. Μάχες σε πολλαπλά μέτωπα δίνει η πυροσβεστική. Πυρκαγιές σε Όλυμπο, Ροδόπη και Ξάνθη.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ήταν αυτός που αποκάλυψε τη σύλληψη ενός ηλικιωμένου άνδρα τη στιγμή που επιχειρούσε να βάλει φωτιά στον Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κικίλιας, ο 87χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω έχοντας στα χέρια του ένα μπιτόνι πετρέλαιο. Μάλιστα, το σημείο όπου προσπαθούσε να βάλει φωτιά ήταν αρκετά κοντά στο σπίτι του.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open προβλήθηκε βίντεο με το πώς ο ηλικιωμένος επιχείρησε να βάλει φωτιά. Στο σημείο βρέθηκε ένα στουπί ποτισμένο με πετρέλαιο, με την εστία να σβήνεται από έναν περαστικό ο οποίος τον είδε τη στιγμή που επιχειρούσε τον εμπρησμό. Ο ίδιος περαστικός ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του ηλικιωμένου.

Ο άνδρας που συνελήφθη δεν έχει πει το παραμικρό στους αστυνομικούς, αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, η δίωξη που του έχει ασκηθεί δεν αποκλείεται να αλλάξει. Στο σημείο όπου επιχειρήθηκε ο εμπρησμός έγινε αυτοψία από κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Το γεγονός ότι το σημείο ήταν σε κατοικημένη περιοχή, δεν αποκλείεται να αλλάξει την κατηγορία που του απαγγέλθηκε από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Μάχες σε Όλυμπο, Ροδόπη και Ξάνθη για την πυροσβεστική

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα έχει να αντιμετωπίσει για ένα ακόμα 24ωρο η πυροσβεστική. Την Κυριακή ξέσπασαν πυρκαγιές στον Όλυμπο, τη Ροδόπη και την Ξάνθη με τις δυνάμεις που επιχειρούν να έχουν αρκετά δύσκολο έργο λόγω και των ισχυρών ανέμων.

Στον Όλυμπο η φωτιά καίει στην περιοχή Μπεχτέσι Καρυάς, στην Ελασσόνα, όπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα , 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, στη Ροδόπη ξέσπασε φωτιά λίγο μετά τις 18:00, το απόγευμα της Κυριακής 6 Αυγούστου στην περιοχή Πάτερμα, στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά καίει σε δασική έκταση και δύσβατη περιοχή μακριά από οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων, 13 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη Πετζετέλ και 2 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν και ισχυροί άνεμοι κατά περιόδους. Μάλιστα από το δάσος της Νυμφαίας Ροδόπης πολλοί ανέφεραν, πως η φωτιά έμοιαζε με ένα τεράστιο μανιτάρι από καπνό.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στη Θαλασσιά Ξάνθης, όπου καίγεται αγροτοδασική έκταση. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Σχετικές ειδήσεις