ΕΛΛΑΔΑ

Κίνημα «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου» - Κατατέθηκε ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Κίνημα «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου» - Κατατέθηκε ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου κατατέθηκε ο φάκελος από το κίνημα «Σώστε τις παραλίες».

Η δημιουργία του κινήματος έγινε με τάχιστους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές και να πάρει πλέον η προσπάθεια για ελεύθερες παραλίες έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το κίνημα:

«Τρεις βδομαδες έχουμε τρέξει χιλιάδες ανθρώπων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Έχουμε ζήσει πολλές συγκινήσεις αυτές τις τρεις βδομάδες. Άγνωστοι άνθρωποι βρεθήκαμε μαζί από την έγνοια μας και την αγάπη μας για τον τόπο μας.

Η καταγγελία μας είναι μεν το πρώτο βήμα αλλά και ακόμα πριν της καταγγελίας είχαμε πρώτα αποτελέσματα του μαζικού κινήματός μας που δημιουργήθηκε αυθόρμητα και σκοπό έχει την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία των παράλιών μας και κατ’ επέκταση του νησιού, των εαυτών μας και των παιδιών μας.

Η φύση και ο άνθρωπος δεν έχουν δικαιώματα ο ένας κόντρα στον άλλο. Είμαστε ένα και θέλουμε να ζούμε στο νησί απολαμβάνοντας το με όλον τον πλούτο που απλόχερα μας προσφέρει χιλιάδες χρόνια τώρα. Θελουμε να ζούμε εδώ με σεβασμό απέναντι στον συμπολίτη και τον επισκέπτη κι όχι σε αντιπαλότητα.

Είναι στο χέρι μας να είμαστε πολίτες, να υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά, και να ζούμε όλοι μαζί καλύτερα”.

Να σημειώσουμε ότι χθες απόγευμα Κυριακής στο επιτόπιο Αρχαιολογικό Μουσείο, στη Γρόττα, στη πόλη της Νάξου πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση των μελών του κινήματος. Δεκάδες οι συμμετέχοντες, ακούστηκαν αρκετές νέες προτάσεις ενώ η πιο απλή κίνηση; Δημιουργήθηκε κουτί οικονομικής ενίσχυσης στο φαρμακείο της Ανθής Περιστεράκη για γραφειοκρατικά έξοδα, παράβολα, γραμματόσημα, φλαιερ, και άλλα που θα προκύψουν. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η συνάντηση θα επαναλειφθει και την επόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο στις 7:30!»

Πηγή: cyclades24.gr