ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλάσκας για Νέα Φιλαδέλφεια: «Θέλω να βαρέσω το κεφάλι μου, σε μία κοφτερή γωνία»

Μπαλάσκας για Νέα Φιλαδέλφεια: «Θέλω να βαρέσω το κεφάλι μου, σε μία κοφτερή γωνία»
INTIME.

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, για αυτό το φιάσκο», υπογράμμισε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, για τα λάθη της αστυνομίας στη φονική επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα ερωτήματα για τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την 7η Ιουλίου και οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, παραμένουν πολλά και αναπάντητα.

«Γι’ αυτό τον ντόρο που έχει γίνει, αυτό το φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας που πολλοί λένε πως ήταν το μεγαλύτερο μετά τη Λ. Ριανκούρ, δε νομίζω ότι θα περάσει έτσι απλά, με την απομάκρυνση 3 – 4 αξιωματικών από τις θέσεις τους, λόγω του γεγονότος ότι ήταν διοικητές τροχαίας των Εθνικών Οδών.

Κάτι που προβληματίζει πολλούς διοικητές της Ελληνικής Αστυνομίας διότι υπάρχουν κι άλλοι διοικητές τροχαίας, οι οποίοι πρώτον δεν απομακρύνθηκαν και δεύτερον επειδή είχαν σαφείς εντολές για διακριτική παρακολούθηση. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όλοι το ξέρουν, όλοι το λένε.

Θέλω να με βοηθήσετε, ως δημοσιογράφοι. Να μού βρείτε εδώ, στο στούντιο, μία κοφτερή γωνία, για να βαρέσω το κεφάλι μου. Γιατί, αυτό πρέπει να κάνουμε όταν μού λέτε ότι οι υπεύθυνοι των ομάδων –που είναι οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί εν αποστρατεία– ενώ ενημέρωσαν, κανείς δεν είπε τι πρέπει να κάνουν. Υπάρχουν ευθύνες», υπογράμμισε ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στις ευθύνες που «βαραίνουν» την αστυνομία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει η υπόθεση, υποστήριξε: «Μέχρι τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα καμπαναριά θα ηχήσουν. Χρειάζεται να πληρώσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλη αυτή την παρωδία».

Πρώην Υπαρχηγός ΕΛΑΣ: «Οι αρχές μπορούν να σταματήσουν τους πάντες και οπουδήποτε»

«Πιστεύω ότι έγιναν επιχειρησιακά λάθη», υπογράμμισε ο πρώην Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Ραχωβίτσας, για τη φονική επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από την «Αγιά Σοφιά».

Η Τρίτη (08/08), ήταν ημέρα γιορτής για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ επέστρεφε στο Τσάμπιονς Λιγκ και η πόλη είχε στολιστεί στα «κιτρινόμαυρα» για να τιμήσει τους νταμπλούχους του Ματίας Αλμέιδα.

Το βράδυ της 7ης προς 8η Αυγούστου, ωστόσο, η νύχτα «βάφτηκε» με κόκκινο με το αίμα του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που ταξίδεψαν τα μισά (!) Βαλκάνια με πούλμαν για να φθάσουν στην Αθήνα.

«Πιστεύω ότι έγιναν επιχειρησιακά λάθη από την αστυνομία, η οποία ήταν ενήμερη σίγουρα δύο ημέρες νωρίτερα. Το αρχηγείο ενημερωνόταν συνεχώς. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα έλθουν κακοποιοί από την Κροατία, καταλήξαμε να βλέπουμε το ακατανόητο φαινόμενο στον σταθμό του Περισσού και τη Νέα Φιλαδέλφεια», σημείωσε ο πρώην Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Ραχωβίτσας, για τις αιματηρές συμπλοκές έξω από το γήπεδο της «ένωσης».

«Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Ξέρεις ότι θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην περιοχή και δεν κάνεις τίποτα; Αυτοί οι χούλιγκαν χρειάζονται δύναμη αποτροπής, να συλληφθούν απευθείας. Η αστυνομία έχει τεράστια δύναμη, αρκεί να τοποθετηθεί σωστά», προσέθεσε και υποστήριξε πως «πέριξ της Νέας Φιλαδέλφειας, θα έπρεπε να υπάρχει φανερή και ετοιμοπόλεμη παρουσία των αρχών».

Καλλιακμάνης για Κροάτες χούλιγκαν: «Ηλίθιοι, διαταραγμένοι και επικίνδυνοι»

«Πολλές φορές, από τους συνδέσμους παίρνουν υπαλλήλους για το οργανωμένο έγκλημα και μπράβους της νύχτας. Μέσα από αυτή τη δράση, κάποιοι “φτιάχνουν” βιογραφικό και δρουν ανεξέλεγκτα, ορισμένες φορές», υπογράμμισε πριν από ένα εικοσιτετράωρο (10/08) ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας για τους χούλιγκαν – δολοφόνους.

«Το νομικό πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί. Θα πρέπει να εκτίονται οι ποινές, αυτό είναι το ζήτημα. Όσο μικρή κι αν είναι. Αλλιώς, δε θα παραδειγματισθεί», τόνισε αναφορικά με τις ποινές και επεσήμανε σχετικά με τους χούλιγκαν ότι «είναι ηλίθιοι, διαταραγμένοι και επικίνδυνοι. Μέσα στο σύνολο των ομάδων, βρίσκουν “καταφύγιο” και βγάζουν τα άγρια ένστικτά τους. Δε νομίζω ότι οι επιχειρηματίες / ιδιοκτήτες των συλλόγων θέλουν αυτές τις εικόνες, τα μπάχαλα, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο», μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μιχάλης Κατσουρής: «Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, δεν προκάλεσε ποτέ» – Θρήνος και οργή στην Ελευσίνα

Θρήνος και οργή επικρατούν στη γειτονιά όπου έμενε ο άτυχος νέος, στην Ελευσίνα, με κατοίκους της περιοχής που γνώριζαν τον αδικοχαμένο νέο αλλά και την οικογένειά του, να κάνουν λόγο για «ένα πολύ καλό παιδί, το οποίο δεν προκάλεσε ποτέ».

«Τον ήξερε και ο πατέρας μου, αλλά και πολλά παιδιά. Ήταν γνωστός και καλό παιδί. Δεν προκαλούσε, δεν έκανε φασαρίες, τίποτα. Ήταν ένα ήσυχο παλικάρι, γνωριζόμασταν και με τη μητέρα του. Αγαπούσε την ομάδα, πήγαινε στο γήπεδο μονάχα για την ομάδα και τους παίκτες. Δεν είχαμε ακούσει ποτέ να δημιουργεί θέμα ή να έχει λάβει μέρος κάπου.

Ήταν ένα καλό παιδί της πόλης, είχε μία αγάπη, την ΑΕΚ. Πήγε απλώς να δει την ανοιχτή προπόνηση της ΑΕΚ, δεν πήγε να κάνει κάτι. Όπως και με τον Άλκη. Συνέχεια μαχαιρώματα, τσακωμοί. Από τη στιγμή που ήξεραν ότι θα έρθουν αυτοί (σ.σ. οι χούλιγκαν), έπρεπε να πάρουν μέτρα. Όμως, δεν τα πήραν και έγινε αυτό που έγινε, δυστυχώς», τόνισαν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικές ειδήσεις