ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συγκλονίζει η γιατρός που έσωσε τη ζωή του Ισπανού τουρίστα

Φαράγγι της Σαμαριάς: Συγκλονίζει η γιατρός που έσωσε τη ζωή του Ισπανού τουρίστα
GLOMEX

Η αγροτική γιατρός κατάφερε να κρατήσει στη ζωή τον άτυχο 45χρονο Ισπανό που καταπλακώθηκε από βράχο λόγω κατολίσθησης στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του Ισπανού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι του. Ο 45χρονος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η αγροτική γιατρός τον κράτησε στη ζωή έως ότου φτάσει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Η γιατρός, Δανάη Δημητριάδη μίλησε στην ΕΡΤ για τις δραματικές αυτές στιγμές, τονίζοντας ότι η άμεση παρέμβαση, έσωσε την ζωή του Ισπανού.

«Υπήρχε μια στιγμή στην οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο που σκέφτηκα τι κάνω τώρα, είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός, δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις κάποιον να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό», ανέφερε αρχικά για τον τρόπο που προσπάθησε να προσεγγίσει τον Ισπανό.

«Τον προσεγγίζουμε, ήταν εκεί πέρα αυτός ο άνθρωπος ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο έχω εκπαιδευτεί, αυτό το οποίο σπούδασα, αυτό το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα», είπε στη συνέχεια η γιατρός.

Στο τέλος δήλωσε πόσο αγαπάει τη δουλειά της: «Δεν έκανα κάτι παραπάνω θεραπευτικά από το να προσπαθήσω να τον κρατήσω στη ζωή έτσι ώστε να φτάσει σε ένα νοσοκομείο. Γι' αυτό πήγα στο φαράγγι της Σαμαριάς, γι' αυτό καλύπτω αυτή τη θέση, είναι κάτι το οποίο αγαπώ, τη δουλειά μου την αγαπώ, το καθήκον μου έκανα».