ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Με ελικόπτερο απεγκλωβίστηκαν άτομα στη Φυλή - Τραυματίστηκαν αστυνομικοί στον Ασπρόπυργο

Φωτιά, Ασπρόπυργος
Eurokinissi

Η επιχείρηση απομάκρυνσης κόσμου από τα Άνω Λιόσια συνεχίζεται, καθώς στην περιοχή έχει υπάρξει μήνυμα του 112 για εκκένωση λόγω της φωτιάς

Έξι άτομα, προσκυνητές και καλόγριες στη Μονή Κλειστών στη Φυλή, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με ελικόπτερο την ώρα που η φωτιά πλησίαζε, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ακόμη γνωστό ότι από την περιοχή πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 90 απεγκλωβισμοί. Ερωτώμενη σχετικά, έκανε λόγο για μικροτραυματισμό αστυνομικών της ΟΠΚΕ, που προσπάθησαν να απομακρύνουν πολίτες, από περιοχή στην οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στον Ασπρόπυργο.

Η ίδια, συνέχισε λέγοντας πως η επιχείρηση απομάκρυνσης κόσμου από τα Άνω Λιόσια συνεχίζεται, καθώς στην περιοχή έχει υπάρξει μήνυμα του 112 για εκκένωση.

Διώχνουν τους κατοίκους από το στρατόπεδο Καποτά προς το Μενίδι

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (22/08) από την Φυλή καθώς έχει φτάσει πλέον στο Μενίδι με υπαλλήλους του δήμου αλλά και της πυροσβεστικής να διώχνουν τον κόσμο από τα σπίτια του, δίπλα από το στρατόπεδο «Καποτά».

Μάλιστα, πλέον υπάρχει και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Διονυσίου, στο ύψος του στρατοπέδου «Καποτά», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Ντάρδιζας.