ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταξη μέσω βιντεοκλήσης – Πώς θα γίνει η διαδικασία

Σύνταξη μέσω βιντεοκλήσης – Πώς θα γίνει η διαδικασία
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα μέσα από την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συνομιλούν με τον αρμόδιο επιθεωρητή έτσι ώστε να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τεχνικά η έκδοση σύνταξης μέσω βίντεοκλησης είναι ήδη έτοιμη. Μάλιστα, ανέφερε πως θα παρουσιαστεί επίσημα στη ΔΕΘ και ο ίδιος θα κάνει επίδειξη του πώς μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα.

Ο κάθε ένας που θα κάνει αίτημα για σύνταξη, θα λαμβάνει email από τον ΕΦΚΑ με τον λογαριασμό skype του εισηγητή – επιθεωρητή για τη σύνταξη. Αν ο πολίτης βλέπει ότι καθυστερεί κάτι ή αν απουσιάζουν έγγραφα μπορεί ο επιθεωρητής να επικοινωνήσει με τον ασφαλισμένο.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, είναι η διαδικασία της έκδοσης σύνταξης να διαρκεί το πολύ έναν μήνα. «Ο στόχος είναι να φτάσουμε στο μηδέν, τώρα είμαστε στις 30.000 εκκρεμείς συντάξεις. Τέλος του χρόνου θέλουμε να είμαστε γύρω στις 25.000 και να προχωράμε προς τα κάτω με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Όπως εξήγησε, το υπουργείο θέλει να δώσει όσο το δυνατή μεγαλύτερη διαφάνεια στο σύστημα, για αυτό και ο πολίτης θα βλέπει τον εισηγητή. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα αυτό δουλεύτηκε όλο το καλοκαίρι από το υπουργείο Εργασίας.