ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Κατολίσθηση βουνού κατέστρεψε το σπίτι άνδρα – Απειλεί και το υδραγωγείο του χωριού

Ηλεία: Κατολίσθηση βουνού κατέστρεψε το σπίτι άνδρα – Απειλεί και το υδραγωγείο του χωριού

Δραματικές ώρες για πολίτη στο Χειμαδιό Ηλείας, ο οποίος είδε το σπίτι του να καταπλακώνεται από βουνό.

Το βουνό που βρίσκεται πάνω από το σπίτι του κ. Στέφανου υπέστη κατολίσθηση, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το σπίτι του. Από εκείνη τη στιγμή έως σήμερα, δεν έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα έργα, προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα κατολίσθηση.

Δεν έχει υποστεί ζημιές μονάχα το σπίτι του κ. Στέφανου, αλλά κινδυνεύει κι ολόκληρο το χωριό, καθώς μία ακόμη κατολίσθηση απειλεί τη δεξαμενή του χωριού, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του.

Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στο συμβάν και σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχουν έντονα κατολισθητικά φαινόμενα μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, μιλώντας στο MEGA.

«Τον Μάιο, άρχισε η επαφή του πολίτη με τις κρατικές υπηρεσίες. Μιλάμε για ιδιωτικούς χώρους, το υδραγωγείο βρίσκεται χωρίς άδεια σε ιδιωτικό χώρο. Ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών έχει πάει εκεί δύο φορές κι αυτή την στιγμή, εκπονείται μελέτη. Η προβλεπόμενη δαπάνη φθάνει τα 250.000 ευρώ και θα γίνει το έργο», υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος.

Σχετικές ειδήσεις