ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς: Σώθηκαν 25 παράτυποι μετανάστες

Φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς: Σώθηκαν 25 παράτυποι μετανάστες

Απεγκλωβίστηκαν 25 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Ζωντανοί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 25 παράτυποι μετανάστες ανάμεσα στο χωριό Δαδιά και στο χωριό Γιαννούλη. Οι μετανάστες απεγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και μεταφέρθηκαν στο χωριό Δαδιά.

Στις 22 Αυγούστου είχαν εντοπιστεί 18 μετανάστες νεκροί στην περιοχή Άβαντα.

Εν τω μεταξύ εφιαλτική ήταν η νύχτα της Πέμπτης για την ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου στον Έβρο, αφού η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα σε τόξο αρκετών χιλιομέτρων εδώ και μέρες.

Η πυρκαγιά καίει για 14η ημέρα, ενώ αργά το απόγευμα της Πέμπτης εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Σουφλίου ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά που βρίσκεται ανάμεσα σε Γιαννούλη και Σιδηρώ, συνεχίζει τις τελευταίες ώρες την καταστροφική πορεία προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί όπου εντοπίζεται αυτή την ώρα το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.

Το μήνυμα, μάλιστα, έφτασε σε όλους όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Έβρου και σε χωριά όπως η Κορνοφωλιά και η Δαδιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν όλη τη νύχτα τιτάνιο αγώνα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η εκκένωση των περιοχών.