ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στην Ψυχιατρική Κλινική - Τι απαντούν οι εργαζόμενοι

Κέρκυρα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία στην Ψυχιατρική Κλινική - Τι απαντούν οι εργαζόμενοι
Unsplash

Σοκ αποκαλούν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 63χρονης στην ψυχιατρική κλινική Κέρκυρας από 45χρονο τρόφιμο - Κατάφερε στην άτυχη γυναίκα πάνω από 10 χτυπήματα στο πρόσωπο και τον λαιμό με ένα στυλό και ένα ξύλινο μαχαιροπίρουνο

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη δολοφονία 63χρονης νοσηλευόμενης από 45χρονο συν-τρόφιμό της στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Εν τω μεταξύ το σωματείο εργαζομένων της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κέρκυρας στην ανακοίνωση που εξέδωσε συλλυπάται τους συγγενείς του θύματος και ζητά να γίνουν άμεσα κινήσεις για να καλυφθεί η υποστελέχωση του προσωπικού.

Το χρονικό του τρόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος χτύπησε πάνω από δέκα φορές στο πρόσωπο και στον λαιμό την 63χρονη, χρησιμοποιώντας στυλό και ξύλινο μαχαιροπίρουνο.

Ο 45χρονος τρόφιμος, που είχε νοσηλευθεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν στην ψυχιατρική κλινική, λίγο μετά τις 22:00 της Πέμπτης πήρε ένα στυλό και ένα ξύλινο μαχαιροπίρουνο, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα, και κατάφερε πάνω από 10 χτυπήματα στο πρόσωπο και τον λαιμό της 63χρονης.

Στο σημείο κλήθηκαν αμέσως οι αστυνομικοί, που απομόνωσαν τον δράστη της δολοφονίας της 63χρονης αλλά και ιατροδικαστής, που έκανε την πρώτη αυτοψία. Έτσι, προκύπτει ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από αρκετά χτυπήματα με στυλό και ξύλινο μαχαιροπίρουνο.

ΕΔΕ για τη δολοφονία της 63χρονης στην Κέρκυρα

Ύστερα από το περιστατικό εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για την επίβλεψη των ασθενών, και στο πλαίσιο αυτό η Διοικήτρια του νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου διέταξε ΕΔΕ.

Μεταξύ άλλων, διερευνάται πώς ο 45χρονος μετέβη από την Ψυχιατρική Κλινική στο δωμάτιο (στα Οξέα) όπου νοσηλευόταν η 63χρονη και την σκότωσε.

Η ανακοίνωση του σωματείου της ψυχιατρικής κλινικής

«Στις 31/8/23 κατά τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας στο τμήμα οξέων και πριν τη λήψη της βραδινής θεραπευτικής αγωγής και κατά την ώρα που οι νοσηλευτές εκτελούσαν εργασίες του τμήματος, ασθενής σκότωσε συνασθενή του.

Καταρχάς εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς του θύματος. Το τραγικό αυτό και απρόβλεπτο περιστατικό παρότι θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή λόγω της ιδιαιτερότητας των ασθενών του τμήματος, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την κατάσταση υποστελέχωσης του τμήματος που έχουμε τονίσει και αναφερθεί και σε προηγούμενα περιστατικά βίας, όπου ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί με 6 κλίνες στη συνεχεία αυτές διπλασιάστηκαν με τον αριθμό να παραμένει αριθμητικά ο ίδιος.

Επιπλέον η ίδια η χωροταξία του τμήματος (σχήματος Γ) ,και της κλινικής εν γενεί η οποία είναι χωρισμένη σε 2 ορόφους, δεν βοηθάει στην επιτήρηση και στην παρακολούθηση των ασθενών με την μη άμεση οπτική επαφή όλων των δωματίων. Είναι απαραίτητο οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας να λειτουργούν με ασφάλεια για ασθενείς και προσωπικό».

Σχετικές ειδήσεις