ΕΛΛΑΔΑ

Σάσα Σταμάτη: «Είχα να κοιμηθώ τρεις μήνες» - Γιατί ζήτησε βοήθεια ψυχιάτρου

Σάσα Σταμάτη: «Είχα να κοιμηθώ τρεις μήνες» - Γιατί ζήτησε βοήθεια ψυχιάτρου

«Όταν φτάνεις στον πάτο μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Δεν είναι ταμπού. Χτύπα την πόρτα», λέει η Σάσα Σταμάτη μιλώντας για την ψυχολογική της κατάσταση

Την πόρτα του ψυχιατρικού τμήματος του Θριάσιου νοσοκομείου πέρασε η Σάσα Σταμάτη, γεγονός το οποίο γνωστοποίησε η ίδια με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξύπνησα ένα πρωί και είχα μουδιάσει ολόκληρη. Με ταχυπαλμίες έφτασα στο Θριάσιο και ζήτησα βοήθεια», περιγράφει, με αφορμή την δημοσιοποιήση της επίσκεψή της εκεί.

«Όταν φτάνεις στον πάτο μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Δεν είναι ταμπού. Χτύπα την πόρτα».

Η Σάσα Σταμάτη εξηγεί πως οι δυσκολίες που έχει βιώσει το τελευταίο διάστημα ήταν που την οδήγησαν να ζητήσει τη βοήθεια ψυχιάτρου και μιλάει για ένα θέμα που για πολλούς είναι ταμπού.

Ο θάνατος του πατέρα της τον Απρίλιο του 2021 ήταν εμφανώς ένα από τα γεγονότα που την στιγμάτισαν.

«Ο πατέρας μου έφυγε πολύ σκληρά και άδικα», θα πει σε μια κατάθεση ψυχής μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση της.

Η Σάσα Σταμάτη έχει μιλήσει δημοσίως για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια ο πατέρας της, με την ίδια να μην διστάζει ποτέ να μιλά για αυτά τα θέματα δημοσίως.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, αναφέρθηκε ανοιχτά στις δύσκολες στιγμές που βίωσε μετά τον θάνατο του πατέρα της και τη βοήθεια που αναγκάστηκε να ζητήσει από ειδικό.

«Όλα ξεκίνησαν όταν δεν μπορούσα πλέον να κοιμηθώ, είχα να κοιμηθώ 3 μήνες. Τότε ήταν που αποφάσισα να πάω σε ψυχίατρο να ζητήσω βοήθεια, γιατί δεν μπορούσα άλλο, δεν άντεχα. Είχα σταματήσει και την τηλεόραση, είχα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, δεν κουραζόμουν και δεν μπορούσα να κοιμηθώ» αποκάλυψε η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που βίωσε το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε παράλληλα ξεκίνησε να επισκέπτεται και ψυχολόγο, κατάφερε να ρυθμίσει το κομμάτι του ύπνου της, ωστόσο έκανε πολλές αλλαγές με τους γιατρούς της.

«Ξύπνησα ένα πρωί, είχα μουδιάσει ολόκληρη, είχα ταχυπαλμίες… πήγα στο Θριάσιο μου έδωσαν κάτι φάρμακα και επανήλθα… μετά ξαναπήγα ένα βράδυ, είχα πάλι ταχυπαλμίες, με είδε ψυχίατρος και μου είπε πως έχω πάρα πολύ άγχος… είμαι αγχώδης, και η εξωστρέφειά μου είναι η άμυνά μου.

»Ξαναπήγα (στο Θριάσιο) και τώρα πρόσφατα γιατί είχα ένα βάρος στο στήθος που δεν έφευγε με τίποτα, μου έβαλαν έναν ορό και επανήλθα» περιέγραψε.

«Ο πατέρας μου είχε αποκαλύψει πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει»

Σχετικά με τον θάνατο του πατέρα της και κατά πόσο την επηρέασε, όπως και η ζωή που είχε, απάντησε πως πλέον το «έχει δουλέψει» και δεν την επηρεάζει τόσο, όσο πριν γιατί το «είχε πάρει όλο πάνω της».

«Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, δεν είμαστε πλούσιοι αλλά φρόντισε για εμάς, για τα πάντα. Κάποια στιγμή κάτι δεν πήγε καλά στις δουλειές του και έπεσε σε κατάθλιψη, γεγονός στο οποίο δεν δώσαμε βάση γιατί δεν ξέραμε τότε πολλά και κλείστηκε στο σπίτι.

»Μια μέρα άρχισαν να έρχονται λογαριασμοί 1000 ευρώ, με έπαιρναν τηλέφωνο από μαγαζιά να πάω να τον μαζέψω… θα τον άφηνα στον δρόμο για να μη λέει ο κόσμος; Μία μέρα τον πήρα τηλέφωνο, μου είπε πως είναι σε μια καφετέρια στην Ελευσίνα και κάλεσα την Αστυνομία να πάει να τον μαζέψει» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Νοσηλεύτηκε αρχικά στο Δρομοκαΐτειο, μετά στο Δαφνί για ένα μήνα, όπου όταν βγήκε από εκεί ήταν πολύ καλά, γύρισε σπίτι και έπεσε πάλι σε κατάθλιψη και δεν ήθελε να πάει σε γιατρό. Ένα βράδυ τον πήγα στο Αιγινήτειο, όπου οι γιατροί του μίλησαν προσωπικά και τους είπε πως σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του.

»Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένα θέμα με τα πόδια του και τον βάλαμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης για να τον δουν φυσικοθεραπευτές και έπαιρνα τηλέφωνο κάθε εβδομάδα γιατί τότε επί κορωνοϊού δεν μπορούσα πηγαίνω, και μου έλεγαν κάθε βδομάδα πως είναι ΄καλά και σταθερά’ , ώσπου ένα βράδυ με καλούν και μου λένε πως δεν είναι καλά…».

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε πως η κατάσταση του πατέρα της όταν βγήκε από το κέντρο ήταν άθλια.

«Πάμε στην Κόρινθο, στο νοσοκομείο, τον κοιτάνε και μου λένε πως δεν έχει νεφρά, ‘έχει να φάει και να πιει νερό ένα μήνα’. Έπαθα σοκ, μανιοκατάθλιψη είχε, και προέκυψαν άλλα θέματα» ανέφερε.